Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Petra Vlhová doslova zdrevenela. V tejto podobe môže získať ďalší majstrovský titul
Zdielať na

Petra Vlhová doslova zdrevenela. V tejto podobe môže získať ďalší majstrovský titul

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Byť drevený a napriek tomu získať titul majsterky sveta, to sa nepodarí len tak niekomu. Našej zlatej lyžiarke Petre Vlhovej sa zrejme ani nesnívalo, že bude mať svoju sochu v životnej veľkosti a zároveň sa stane kráľovnou rezbárskych majstrovstiev.

Zdá sa, že Liptáci dali za letom definitívnu bodku a už teraz sa intenzívne pripravujú na zimu. Nielenže do Liptovského Jána navozili 10 kubíkov dreva, no oni z neho začali vyrezávať sochy so zimnou tematikou. „Budú zastúpení aj hokejisti, bobisti a samozrejme aj krasokorčuľovanie,“ približuje Lucia Melnová, manažérka rezbárskych majstrovstiev. 

Šesť rezbárov z dvoch krajín počas troch dní vyreže až desať atraktívnych sôch. Chýbať však nemôže najmä lyžovanie a liptovská pýcha Petra Vlhová. Nielen jej tréner, ale už aj títo umelci s ňou však majú čo robiť. „Postavy a tváre sú zložité. Našťastie Peťa má prilbu a okuliare, takže my urobíme len nos," vysvetľuje umelecký rezbár Adam Bakoš. 

Ktovie, či je tvárnejší živý materiál alebo tento. Povedať o Petre Vlhovej, že je drevená by bolo trúfalé, v tomto prípade
je to však prirovnanie na mieste. „To by asi nikto nebol rád, že je drevený, ona by sa mala veľa hýbať,“ hovorí Bakoš. 

Na zasnežených svahoch jej stíha málokto, v tejto podobe však bude dostupná všetkým zvedavcom. „Bude to vlastne kráľovná tohtoročného kráľovstva a návštevníci ju môžu vidieť v Jánskej doline,“ poznamenala Melnová. 

Komu by to nestačilo, môže si už zajtra vychutnať atraktívny súboj týchto majstrov v rýchlorezbe.

Zasadila obyčajné slnečnice, TOTO jej na záhrade vyrástlo: 

Súvisiace články