Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Spevácky zbor z Trnavy Cantica Nova, ktorý uviazol pre tajfún na letisku v Tokiu, sa vracia domov
Zdielať na

Spevácky zbor z Trnavy Cantica Nova, ktorý uviazol pre tajfún na letisku v Tokiu, sa vracia domov

VIEDEŇ / Už dávno mali byť doma, no nedobrovoľne uviazli na opačnom konci sveta. Pre úder tajfúnu zostal slovenský spevácky zbor uväznený na tokijskom letisku. Po niekoľkodňovom kempovaní v letiskovej hale sa konečne našlo lietadlo, ktoré by ich dopravilo takmer domov.

Slovenskí stredoškoláci zo speváckeho zboru, ktorých dramatické chvíle na letisku v Tokiu sledovalo celé Slovensko, sa vracajú späť domov. Vracajú sa v dvoch skupinách, prvá pristála na letisku vo Viedni vo štvrtok večer. "Je to výborný pocit, myslím, že hlavne pre deti to je výborný pocit. Sa zbavili tých stresových situácií, ktoré zažívali," vyjadril sa rodič Jozef Bobiecki.  "27 hodín sme strávili na letisku. V prvom rade musím povedať o deťoch, že sú to hrdinovia. Okrem toho, že boli reprezentovať Slovensko, tak prežívali aj tieto trampoty, zvládali to bravúrne," uviedol ďalší z rodičov Peter Cak. 

Deti boli po útrapách a cestovaní unavené, na kameru sa tak vyjadrovať radšej nechceli. Už sa ale nevedia dočkať, keď prídu domov. "Trnavský samosprávny kraj operatívne zabezpečil dopravu študentom našich stredných škôl, členov speváckeho zboru Cantica Nova, z letiska Schwechat do Trnavy," dodal Peter Kadlic, riaditeľ Odboru kultúry a športu TSK. 

Viac o ich uviaznutí na letisku v Tokiu sa dozviete aj TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy