Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Auto po náraze skončilo vo Váhu. Vodičku unášal silný prúd, prežila len zázrakom
Zdielať na

Auto po náraze skončilo vo Váhu. Vodičku unášal silný prúd, prežila len zázrakom

HUBOVÁ / Osobné auto prerazilo zábradlie a spadlo do Váhu, kde ho okamžite začal unášať silný prúd. Vodičke sa ale akoby zázrakom podarilo z auta vyslobodiť a priplávať k brehu. Nehoda sa stala tesne pred obcou Hubová v smere od Ružomberka.

Po príjazde záchranných zložiek bolo auto vo Váhu prázdne, hasiči spolu s policajtmi prehľadali brehy aj vodnú hladinu, spočiatku totiž nikto nevedel, koľko osôb sa v aute viezlo. Obyvatelia z blízkych domov, z opačného brehu Váhu neváhali, a aj oni začali prehľadávať okolie rieky.

Ženu z potopeného auta napokon našli na ceste za domami, bola dezorientovaná a zrejme po nehode v šoku. Poskytli jej suché oblečenie a počkali s ňou na príjazd policajtov a záchranárov. Tí 39-ročnú ženu ošetrili a previezli do ružomberskej nemocnice. "39-ročná žena bola ošetrená záchrannou zdravotnou službou pre povrchové poranenie hlavy a transportovaná do nemocnice v Ružomberku," vyjadril sa hovorca operačného strediska záchranárov Jozef Minár. 

Keďže sa auto nachádzalo pod úrovňou cesty, asi 10 metrov od brehu, vytiahnutie bolo možné len s použitím ťažkej techniky. "Dvaja potápači boli vo vode, snažili sa nájsť vhodné miesto na zapnutie vozidla. Príprava bola náročná, nakoľko potápačom práce sťažoval silný prúd a takmer nulová viditeľnosť," vyjadril sa veliteľ zásahu hasičov  Michal Cesnek. Pomocou navijáka dotiahli vozidlo čo najbližšie k brehu a následne pomocou žeriavu ho vytiahli.  

 Vodičku podrobili policajti dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Tvrdila im, že do zábradlia narazila úmyselne, údajne sa chcela zabiť.

 Hlavný ťah z Ružomberka na Martin na viac ako hodinu úplne uzavreli. Presné okolnosti nehody vyšetrujú. 

V aute sa počas nehody nachádzal aj tento pes. Reaguje na meno Pablo. Je dosť možné, že zviera odplavil prúd a stále žije. Majitelia budú vďační za akúkoľvek informáciu. 

TV JOJ

Pozrite si reportáž o Hričovskom kanáli, v ktorom našli nielen niekoľko áut ale aj ľudské pozostatky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy