Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Nešťastie na košickom sídlisku. Autobus plný ľudí sa samovoľne spustil dolu kopcom
Zdielať na

Nešťastie na košickom sídlisku. Autobus plný ľudí sa samovoľne spustil dolu kopcom

KOŠICE / V Košiciach na sídlisku Dargovských hrdinov sa podvečer stala mimoriadne dramatická udalosť. Autobus plný ľudí mal poruchu a samovoľne sa spustil dolu kopcom. Vodič v tom okamihu nesedel za volantom, pretože podľa informácií TV JOJ sa mu pokazil počítač a do motorovej časti vzadu išiel resetovať batérie. Cestujúci začali v panike vyskakovať, jeden z nich sa snažil autobus zabrzdiť, ale nepodarilo sa mu to.

Nakoniec autobus narazil do stĺpu, pričom celou váhou pritlačil o stĺp a zábradlie aj ženu, ktorá bola na autobusovej zastávke. Hasiči museli zábradlie odpíliť a zranenú previezli do košickej nemocnice. "Žena utrpela traumatické poranenie panvy a dolnej končatiny. Záchranná zdravotná služba po príchode na miesto okamžite túto pacientku ošetrila, stabilizovala vitálne funkcie a transportovali ju na kliniku úrazovej chirurgie do Univerzitnej nemocnice L. Paustera," informoval hovorca operačného strediska záchrannej služby Jozef Minár. 

"Po nehode k nám priviezli pacientku s poraneniami dolných končatín, žena je pri vedomí, komunikuje a momentálne podstupuje rôzne vyšetrenia," vyjadrila sa hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura Ivana Vaněková. 

"Môžeme potvrdiť, že dnes pred 18.00 hodinou došlo k mimoriadnej udalosti na zastávke Kalinovská smer mesto. Avšak pre prebiehajúce policajné vyšetrovanie, nebudeme poskytovať ďalšie informácie," vyjadrila sa k incidentu hovorkyňa dopravného podniku Košice Vladimíra Petrušová. 

"Nateraz môžem potvrdiť, že v košickej mestskej časti Dargovských hrdinov došlo k pohybu autobusu MHD, ktorý vodič zastavil na zastávke. Autobus zachytil ženu, ktorá podľa predbežnej lekárskej správy utrpela ťažké zranenia. Policajti sú na mieste a udalosť dokumentujú Taktiež vyšetrujú okolnosti ako a prečo k udalosti došlo. Nateraz nie je možné poskytnúť viac informácií," vyjadrila sa pre TV JOJ policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Pre policajné vyšetrovanie bude teraz dôležitý aj fakt, či bola v autobuse zatiahnutá brzda alebo nie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy