Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Postavil sa pred okresný súd pre prípad vraždy, no naplánované pojednávanie sa nekonalo
Zdielať na

Postavil sa pred okresný súd pre prípad vraždy, no naplánované pojednávanie sa nekonalo

DOBŠINÁ / Iba 22 ročný Ondrej sa dnes ráno postavil pred senát okresného súdu. Čelí obvineniu z vraždy 28 ročného Štefana, ktorého podľa obžaloby na smrť dobil metrovým kusom dreva. Tragédia sa odohrala ešte v marci v Dobšinej.

Naplánované hlavné pojednávanie sa ale nekonalo. O prekvapenie na poslednú chvíľu sa totiž postarala prokuratúra. Hoci obžalovaného Ondreja eskorta do súdnej siene priviedla, na pojednávaní chýbal prokurátor.

Hodinu pred zasadnutím poslal na súd fax a uviedol, že obžalobu berú späť a to v plnom rozsahu. "My sme vzali obžalobu späť, chceme doplniť dokazovanie z hľadiska možného posúdenia konania obvineného v zmysle zásady trikrát a dosť," vysvetľuje Milan Filičko, hovorca KP Košice. 

V takomto prípade by teda do úvahy pripadal výnimočný doživotný trest odňatia slobody. Ondrej bol v minulosti už 6 -krát súdne trestaný. Spáchal i násilné trestné činy ako lúpež, ťažké ublíženie na zdraví či znásilnenie.

"Mám za to, že prokuratúra mala pol roka na to, aby postavila správne obžalobu," myslí si obhajca Viktor Križiak. Sudca teda len skonštatoval, že vec sa vracia do prípravného konania.

Mladík mal brutálne napadnúť svojho mladšieho brata. Sekerou sa mu zahnal na hlavu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy