Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vyberte si čítanie na pláž. S týmito knihami bude dovolenka dotiahnutá do bodky
Zdielať na

Vyberte si čítanie na pláž. S týmito knihami bude dovolenka dotiahnutá do bodky

BRATISLAVA / Plavky, opaľovací krém a kniha. Mnohí z nás nič iné na dovolenku nepotrebujú. Plavky a krém vám asi nevyberieme ale na letné čítanie máme niekoľko tipov. Nič ťažké ale nečakajte – bude to naozaj čítanie na pláž.

Nová kniha Nicholasa Sparksa Kým budeme žiť a dýchať dojme možno nielen ženy. Majster romantických príbeh po úspešných príbehoch ako Zápisník jednej lásky, Noci v Rodanthe, Posledná pieseň či Správa vo fľaši prichádza s knihou, ktorá by na pláži a na letnej dovolenke nemala chýbať v kufri žiaden romantickej ženy. 

Ak obľubujete romantiku, ale aj noblesné nadýchané šaty a gentlemanov, odporúčame historickú romancu Nešťastná nevesta. Žáner čoraz obľúbenejší a čoraz vyhľadávanejší nielen u strednej generácie, ale aj u mladších žien. Ak dávate prednosť slovenskej romantike, vzťahovým pascám a komplikovaným vzťahom, odporúčame siahnuť po Adriane Macháčovej a jej knihe Tak trochu ženatý

Prepracovaná prvá kniha Václava Neuera Krkavčí súd je niečo, čo by si do kufra mal zabaliť čitateľ, ktorý obľubuje svieže detektívky. 

Rozvedená Bella Mackie, ktorá zápasí s vážnymi psychickými problémami sa ocitla na prahu 30-tky v slzách a plná strachu. Začala ale behať, a to ju vytiahlo z najhoršieho. Kniha Hýb sa vás môže zaujať, nakopnúť, ale aj motivovať. Na udržanie motivácie vám môže pomôcť diár na rok 2020 s výberom najkrajších citátov z diel najobľúbenejšieho auta Paula Coelha s názvom Tajomstvá.

Aby deti mali popri skákaní do bazéna čo robiť, môžete im na dovolenku zabaliť Dobrodružstvá Alfiho Cibuľu alebo Čerešňovú princeznú. Knihy sú vhodné pre deti od siedmich rokov, takže nudiť sa určite nebudú.

Ďalšie tipy nájdete vo videu.

Súvisiace články