Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Slovenský Alain Delon? Herec má francúzsky šarm a dokonale rozpráva v novej hre po česky
Zdielať na

Slovenský Alain Delon? Herec má francúzsky šarm a dokonale rozpráva v novej hre po česky

BRNO / V susednom Česku považujú za slovenského Alaina Delona herca Milana Kňažka. Práve jemu a známej českej herečke Eve Novotnej v piatok patrilo standing ovation v Divadle Bolka Polívky po premiére francúzskej komédie Horská dráha.

Príbeh plný nečakaných zvratov s nečakaným koncom si vyslúžil obrovský potlesk. "Hra mala premiéru v roku 2004 a hral ju Alain Delon, takže sme hľadali českého Alaina Delona, ale to sa nám bohužiaľ nepodarilo," uviedol režisér Petr Halberstadt. Preto oslovili toho slovenského. "Najviac sa nám páčil pán Milan Kňažko, pretože ho máme radi a sme šťastní, že sa opäť objavil v Brne," povedala jedna z návštevníčok. 

​Milan Kňažko hrá staršieho, no skúseného a ženatého leva salónov a z baru si domov privedie mladú šarmantnú dámu, no nikto nečaká toľko zvratov v deji. "Veľmi sa nám to páčilo a až do konca sme nevedeli, ako to dopadne," povedala ďalšia z nadšených návštevníčok divadla. "Keď človek vie, podľa toho, čo sa odohráva na scéne, čo bude najbližšiu minútu, dve alebo desať, tak sa možno začne nudiť, ale tu zistí, že je to trochu inak a takéto prekvapenia sa v tejto hre odohrajú niekoľkokrát po sebe," opísal hru hlavný aktér, Milan Kňažko. 

Aj principál divadla, Bolek Polívka sledoval zo štvrtého radu premiéru hry a aj reakcie na ňu. "Ja som spokojný, lebo to boli krásne výkony, je to inteligentný humor a kolega Milan Kňažko má v sebe ten francúzsky šarm, a to je pre túto komédiu veľmi dôležité," dodal Bolek Polívka.

Záver predstavenia v bulletíne nenájdete, je totiž prekvapením pre divákov. 

Divadelná sála plná poslancov. V Banskej Bystrici sa rokuje aj v divadle:

Súvisiace články