Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dom ešte ani nestihli dokončiť a už sa im do neho vlámali. Zlodeji sa na miesto činu vrátili
Zdielať na

Dom ešte ani nestihli dokončiť a už sa im do neho vlámali. Zlodeji sa na miesto činu vrátili

NITRA / Do nového rodinného domu, ktorý ešte majitelia nemajú ani dokončený, sa už stihli vlámať zlodeji. Ukradli všetky hodnotné veci, ktoré sa dajú speňažiť. Krádež sa stala v Nitre. Po niekoľkých dňoch sa tam snažili dokonca dostať znova.

Do rodinného domu, ktorý je už takmer pred dokončením prišli zlodeji nadránom. Dostali sa do vnútra a brali rôzne veci. Bicykel, náradie, ale aj nové kuchynské riady. Najviac škody ale spôsobili značkovým tovarom, ktorý tam mala majiteľka dočasne uskladnený. "Zmizli mi najmä drahé svietniky a kompletne sviečky, ktoré som tu mala odložené," uviedla majiteľka domu, Zuzana Patakyová.

​Zlodeji vynášali veci cez bočný vchod a nakladali ich rovno do auta. Na záberoch z kamier, ktoré sú na ulici je vidieť, že autom prišli k domu dvaja muži. Veci, ktoré si zrejme predtým pripravili postupne vynášajú. Bolo to po druhej hodine v noci. "Nikto si nič nevšimol dokonca tu máme dve lampy urobili to priamo pod jednou z lámp," opísala udalosti majiteľka domu. Ukradnuté veci majú hodnotu viac ako 2000 eur . Dom síce ešte nie je dokončený, ale bol riadne uzatvorený. "Bola to možno aj naša neopatrnosť, ale kto mohol vedieť, že sa nám vlámu do úplne uzatvoreného domu," dodala Zuzana Patakyová.

Prešlo pár dní a do domu sa pokúsili zlodeji vlámať opäť. Svedčia o tom aj poškodené dvere. "Kriminalistický technik na mieste zaistil biologické stopy," informovala Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ Nitra. Podľa záberov je vidieť, že ide o to isté auto, aké bolo aj pri krádeži v prvom prípade. Nezmizlo ale už nič. Po tejto skúsenosti dali do domu už urobiť aj zabezpečovací systém.

"Vo veci bolo začaté trestné konanie vo veci krádeže," dodala Božena Bruchterová. Ak by ste spoznali auto alebo vedeli ku krádeži poskytnúť informácie zavolajte na číslo 158. 

Medzi sviatkami zlodeji úradovali aj v katolíckom kostole, kde ukradli ozvučovaciu techniku a pokladničky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy