Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
VIDEO: Majstri v organizovanom chaose. Ak ho chcete zvládnuť, musíte splniť tieto podmienky
Zdielať na

VIDEO: Majstri v organizovanom chaose. Ak ho chcete zvládnuť, musíte splniť tieto podmienky

DILLÍ / Viete, ako v praxi vyzerá organizovaný chaos? Majstrami v jeho vytváraní a zároveň aj v zvládaní sú Indovia. Aj ten má ale svoje pravidlá. Ak sa teda chcete v Indii niekam dostať, musíte spĺňať určité podmienky.

V starom Dillí je na každom kroku obrovské množstvo ľudí, hluk, smog a k tomu čulá doprava. Ak sa chcete v Indii niekam dostať, musíte spĺňať tri základné podmienky - musíte mať dobrý klaksón, dobré brzdy a veľa šťastia. 

Aj preto sú v tejto časti mesta najobľúbenejšie bicyklové rikše."Staré Dillí dal postaviť kráľ Šáhdžahán. Po smrti manželky najskôr v Agre vybudoval chrám lásky Tádž Mahal a následne prišiel sem," porozprával obyvateľ Gaurav Goyal. Náš indický sprievodca hovorí, že India je organizovaný chaos, ale v starom Dillí si človek pripadá, že ani nie organizovaný.

Okrem toho sú stále v meste staré domy, ktoré majú taktiež svoj význam. "Sú tu pôvodné domy obchodníkov, ktorí sa pred stáročiami starali o výmenu tovarov so zvyškom Indie," dodal Goyal. Charakter trhu sa síce za tie roky nezmenil, no určite tu zvyklo bývať aj tichšie.

Pozrite si reportáž o pomoc vďaka kešu orieškom: 

Súvisiace články