Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Chcete o 100 000 ťažšiu peňaženku? Stačí len vydržať rok bez smartphonu
Zdielať na

Chcete o 100 000 ťažšiu peňaženku? Stačí len vydržať rok bez smartphonu

Archívna reportáž

WASHINGTON / Aj vy máte pocit, že váš telefóne je akoby prirastený k vašej ruke a ak nepípne aspoň raz za hodinu, tak musí byť určite pokazený? Americká spoločnosť vyberie v januári jedného človeka, ktorý si môže vskutku kráľovsky privyrobiť. Stačí len vydržať rok bez použitia smartphonu?

Najrôznejších bláznivých súťaží prebehne svetom každý deň nespočetne, avšak táto je pomerne nezvyčajná a zároveň lukratívna. Stačí pritom pomerne málo - musíte dať na Twitter alebo Instagram príspevok s hashtag #nophoneforayear a #contest, v ktorom v angličtine napíšete, čo by ste robili, keby ste rok nemohli používať svoj telefón. Uzávierka je 8. januára, víťaz by mal byť známy o dva týždne neskôr.

Firma dá víťazovi viac ako 20 rokov starý mobilný telefón, ktorý bude môcť normálne používať. Áno, tušíte správne, nezahráte si na ňom najskôr ani legendárneho hada. Používať nesmiete žiadne smartphony či tablety, a to ani tie patriace iným ľuďom. Môžete však používať notebooky a tradičné stolové počítače, rovnako tak ako zariadenie typu Google Home či Amazon Echo. Celá súťaž je teda výrazne menšou výzvou, než by sa mohlo zdať. Keď vás tak vyberú, budete mať k nemalému obnosu pomerne blízko.

Ak dotyčný vydrží aspoň pol roka, čaká na neho 10 tisíc dolárov, teda skoro 9 tisíc eur a za polrok naviac sa tento obnos zdesaťnásobí. Počítať ale musíte s tým, že si spoločnosť bude overovať vašu čestnosť okrem iného aj na detektore lži. "Nemyslíme si, že je niečo nudnejšie než bezmyšlienkovité surfovanie na telefóne. Toto je šanca, ako zaujať postoj proti tejto rutine a dať niekomu 100 000 dolárov za to, že urobí niečo úžasné v oblasti trávenia svojho času," uviedla Natalia Suarezová z Vitaminwater pre CNBC.

Muž ukradol drahé telefóny čo sa skrývalo za jeho konaním sa dozviete z nasledujúcej reportáže:

Súvisiace články