Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Do finálovej trojky sa dostala aj napriek svojmu hendikepu. Ľuďom odkázala jednu vec
Zdielať na

Do finálovej trojky sa dostala aj napriek svojmu hendikepu. Ľuďom odkázala jednu vec

Zdroj: twitter

RÍM / Osemnásťročné dievča sa prihlásilo do súťaže krásy Miss Talianska. Nebolo by na tom nič nezvyčajné, keby sa neodhodlala ísť súťažiť aj napriek svojmu zdravotnému postihnutiu. V 13- rokoch došla pri dopravnej nehode o nohu. Porotu ani divákov to ale neodradilo.

Chiara Bordiová, dnes už 18- ročné dievča, prišla v trinástich rokoch o nohu. Stalo sa to pri nešťastnej dopravnej nehode. Jej zdravotný stav ju ale neodradil, a do súťaže Miss Talianska sa prihlásila. Dostala sa až do finálovej trojky. Na sociálnych sieťach sa nedočkala len gratulácii. Objavili sa tam aj negatívne rekacie plné nenávisti - závisti. 

https://twitter.com/BorioniStef/status/1041709101896658944

Dievča pochádza z mesta Tarquinie. Konkurovalo jej 31 súťažiacich a rovnako, ako jej súperky, musela absolvovať promenádu v plavkách, počas ktorej bolo jasne vidieť jej zranenie a protézu. Vo finále sa umiestnila nakoniec na treťom mieste. Niektorím ľuďom na sociálnych sieťach ale očividne prekážala. Už pred súťažou jej vyčítali, že je v súťaži len vďaka jej zdravotnému postihnutiu. Označili ju za "mrzáčku". 

https://twitter.com/VOADariAfghan/status/1042023053037850625

"Mne chýba noha, vám ale srdce a mozog," vyjadrila sa na ich reakcie. Podľa jej slov, jej v súťaži vôbec nešlo o výhru ale o to, aby ukázala ľuďom, že život je krásny.

Pred niekoľkými týždňami bola na Slovensku svetoznáma modelka. Pozrite sa, ktorá:

Súvisiace články