Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Jeden z 50 cestujúcich stretne v lietadle svoju životnú lásku, tvrdí štúdia
Zdielať na

Jeden z 50 cestujúcich stretne v lietadle svoju životnú lásku, tvrdí štúdia

Zdroj: Profimedia

Stále hľadáte svoju polovičku? Možno by ste mali zvážiť častejšie výlety lietadlom. Vedci totiž zistili, že práve tam stretne jeden z 50 cestujúcich svoju celoživotnú lásku. A nikdy neviete, či to zrovna nebudete práve vy.

Lietanie už síce nie je v dnešnej dobe vnímané ako niečo romantické či elegantné ako kedysi, napriek tomu sa nedá vylúčiť, že práve na palube lietadla nečaká ten pravý alebo tá pravá. Štúdia HSBC tvrdí, že viac ako polovica cestujúcich začne rozhovor so svojimi susedmi

V lietadle sa samozrejme nerodia len milostné vzťahy, ale aj priateľstvá. Dokonca jeden zo siedmich pasažierov v lietadle stretne človeka, s ktorým nadviaže dlhotrvajúce priateľstvo.

Aj pracovné kontakty 

Asi 16 percent cestujúcich získa kontakty, ktoré sa im hodia v práci, uvádza portál CNN. A keďže v súčasnosti mnoho väzieb vzniká na sociálnych sieťach, aj tam sa dá zoznámiť s ostatnými pasažiermi. 

Existuje dokonca aj aplikácia Inflighto, ktorá má chat a ten umožňuje nielen komunikáciu medzi cestujúcimi s pilotmi, ale aj so sebou navzájom. Teda za predpokladu, že je v lietadle Wi-fi. 

Nepríjemné zážitky

Nie vždy ale cestujúci hovoria pozitívne o svojich susedoch. Asi 48 percent z 2 150 opýtaných ľudí uviedlo, že nenesú dobre, ak si ich spolusediaci počas letu vyzuje topánky. Ďalším 65 percentám nie je po chuti, keď je niekto v lietadle hrubý k letuškám a stewardom a ďalším 46 percentám vadí, keď niekto prehnane poje alkohol. 

Pre cestujúcich je tiež dôležitý osobný priestor. Zhruba 37 percent opýtaných nemá rado, keď niekto z pasažierov zaberie až moc veľa miesta v úložnom priestore nad sedadlami a 32 percentám vadí, keď si dá niekto ruky na opierky. Zaspatie na ramene nestrpí 30 percent respondentov a chrápanie 26 percent. 

Ak sa ale vyhnete všetkým týmto nepríjemnostiam, je pravdepodobné, že natrafíte na svoju spriaznenú dušu. Už chýba len zistiť, že ktorým zo 107 tisíc letov za deň cestuje. 

Dôkazom, že niečo na tom zrejme je aj prípad, kedy pápež František na palube lietadla zosobášil stewarda a letušku. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články