Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
VIDEO: Turisti i obyvatelia mesta žasnú. Rieka mení farbu, červená sa
Zdielať na

VIDEO: Turisti i obyvatelia mesta žasnú. Rieka mení farbu, červená sa

CHONGQUING / Čína je turisticky veľmi vďačné miesto. Národné parky a zeleň, ktorú krajina ponúka lákajú každoročne tisíce turistov. V posledných dňoch má ale Čína, konkrétne oblasť Chongquing o zaujímavosť naviac.

​Tisícky turistov prichádza v posledných dňoch do mesta ChongQuing, aby si pozreli splynutie dvoch farieb do jednej. Konkrétne ide o zmiešanie žltej rieky Yangtze so zelenou riekou Jialing, ktoré spolu v rieke vytvárajú červené plochy. 

Tento jav v blízkosti ChongQuing začal 15. augusta a prístav Choatianmen sa tak stal veľmi rýchlo turisticky obdivovaným a husto navštevovaným miestom. 

Turisti pochádzajúci z celej Číny tvrdia, že im to pripomína polievku, ktorá je v hrnci rozdelená, pričom na jednej strane je vývar červený a na druhej žltý - yuanyang. 

Chaotianmen sa nachádza na sútoku rieky Yangtze a rieky Jialing. Zlievanie farieb dvoch riek sa zvyčajne objavuje každý rok počas povodňovej sezóny od mája do septembra. Spôsobuje to rozdielny typ piesku v oboch riekach, uviedol odborník, ktorý sa venuje prieskumu vodných zdrojov v Číne. 

Pozrite si archívne video.

Súvisiace články