Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Anjel sa zjavil na úrade v Humennom a obyvatelia sa tešia
Zdielať na

Anjel sa zjavil na úrade v Humennom a obyvatelia sa tešia

HUMENNÉ / Takmer dvojmetrového anjela umiestnili presne tam, kde mnohí ľudia hľadajú nádej. Na úrad práce. Humenčanov víta hneď vo vestibule. S týmto nápadom prišla samotná riaditeľka úradu, ktorá v regióne s ešte stále vysokou nezamestnanosťou, chce aspoň takto spríjemniť ľuďom čakanie.

"Anjeli sú tu na to, aby nám dávali nádej a toto je naozaj miesto, kde tú nádej ľudia hľadajú," tvrdí výrobca anjela Milan Krajňák a dodáva: "Anjel má zhruba 170 cm a vyrezával som ho so svojimi rómskymi žiakmi. "Anjel je vyrobený z vŕbového dreva, ktoré vraj nie až také tradičné na vyrezávanie sôch. "Je to trošku podhodnotený materiál, ale anjeli z vŕby sú najkrajší," tvrdí výrobca.

S nápadom umiestniť hneď pri vstupe do budovy sochu anjela prišla riaditeľka úradu. A kolegovia neboli proti. "Ľudia sem prichádzajú s rôznymi problémami. Sú nezamestnaní, alebo prišli o prácu, ale prídu aj s radosťou, keď sa im narodí dieťa," hovorí Monika Chomová, riaditeľka Úradu práce a sociálnych vecí v Humennom. "Chodia sem ľudia, ktorí hľadajú prácu a nádej," opisuje Krajňák.

"Každý kto sem príde tak mu to udrie do očí, a ten anjel nádeje bude nádeje pre tých ktorí sem prídu, že tu nájdu pochopenie a ľudí so srdcom na dlani," dodáva Chomová.

​Anjel je symbolom dobra aj pomoci:

Súvisiace články