Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Túžite po zábave a nočnom živote? Pozrite si rebríček najdivokejších miest sveta
Zdielať na

Túžite po zábave a nočnom živote? Pozrite si rebríček najdivokejších miest sveta

Zdroj: ISIFA

BRATISLAVA / Ak uprednostňujete bláznivé dovolenky plné zábavy a ruchu pred tými klasickými pokojnými, prinášame vám rebríček najdivokejších miest na svete. Na prvých miestach ale neočakávajte mestá ako Ibizia, Berlín či Amsterdam. Hlavné mesto Slovenska sa medzi najdivokejšími mestami ocitlo taktiež.

Najdivokejším mestom sa podľa štúdie portálu MoveHub stal anglický Manchester. Ten je totiž podľa zistení ideálnym miestom pre vyznávačov večierkov, alkoholu a hedonistického štýlu života. V prvej desiatke sa objavili mestá ako Washington, Paríž či San Francisco. V top 30 ale skončila aj Praha, a to na 28. mieste. 

Štúdia pracovala s 3 základnými faktormi. Pomocou dát zo serverov Yelp a TripAdvisor spočítali, koľko nočných klubov majú jednotlivé mestá na 100 000 obyvateľov. Ďalej prišli na radu štatistiky počtov užívateľov marihuany naprieč celým svetom, ale taktiež Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), aby sa zistilo koľko alkoholu, kokainu sa ročne konzumuje. Následne dáta spracovali a boli hodnotené 0-3. 

 Manchester vyšiel s víťazným skóre 2,83 bodov. V meste je viac nočných podnikov, ako v ktoromkoľvek inom meste zo 112 hodnotených. Ich počet je 818 na 100 tisíc ľudí. Rovnaký počet ľudí údajne dohromady spotrebuje 2,30 tony marihuany, a na každého človeka naviac pripadá 11,6 litrov alkoholu. Londýn paradoxne skončil až na 30. mieste. 

Hoci by mal niekto pocit, že hlavné mesto Slovenska je plné nočných barov, diskoték, zábavy, ruchu či návykových látok, neskončilo v rebríčku ani v top 50. Bratislava sa medzi najdivokejšími mestami umiestnila až na 77. pozícií. 

Pozrite si rebríček najdivokejších miest: 

Najmenej divokými mestami sa stali napríklad Bangkok, Istanbul, San Domingo v Dominikánskej republike, Manila či Atény. Na poslednej priečke skončila Jakarta so skóre 0,12 bodov. 

Pozrite si archívnu reportáž o naj mestách za rok 2016.

Súvisiace články