Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muž z benzínky sa stal hrdinom. Pre dobré vzťahy so zákazníkmi, odmietol miliónový tiket
Zdielať na

Muž z benzínky sa stal hrdinom. Pre dobré vzťahy so zákazníkmi, odmietol miliónový tiket

Archívna reportáž

SALINA / Keby ste našli výherný tiket, vrátili by ste ho? V kansaskom meste Salina totiž našiel zamestnanec benzínky výherný tiket. Jeho reakcia ale prekvapila mnohých ľudí. Status milionára vymenil za dobrý pocit.

Celý príbeh sa odohral ešte v marci, no s americkými médiami sa o tomto zážitku podelili až tento týždeň. Andy Patel mal smenu na benzínke v meste Salina. Na benzínku odrazu prišili dlhoroční zákazníci a podali Andymu tri lóteriové tikety. Ten ale skontroloval len dva- nevýherné. Zabudol totiž skontrolovať tretí, na čo si spomenul až keď zákazníci odišli. "Potom čo odišli si Andy uvedomil, že úplne zabudol na kontrolu tretieho tiketu. Skontroloval ho, no v tom momente zistil, že tiket bol výherný. Výhra bola milión dolárov," opísal pre jednu z amerických televízii Kal Patel syn majiteľov benzínky. 

Na otázku novinárov, či sa nezamysleli aspoň na chvíľu, že by si tiket, ktorý zmení život nechali, odpovedal jasne: "Je to milión dolárov. Samozrejme, že nám to chvíľu prešlo hlavou. Ale išlo o dobrých zákazníkov, ktorí k nám chodia už viac ako 10 rokov," povedal Kal. 

Vzhľadom na to, že si uvedomili, že ide o veľkú vec, vyrazili do oblasti , v ktorej zákazníci žijú. Na prvý pokus sa im zákazníkov nájsť nepodarilo, no na druhý už áno. "Prišiel som k nim a povedal, čo sa stalo. Úplne sa roztriasli a ja sa cítim skvelo, že sme to urobili. Verím na dobrú aj zlú karmu. To bol jeden z tých prípadov dobrej karmy, kedy sa vám podobný čin vráti," dodal Kal.  

Ich dobrý skutok sa im o niekoľko dní vrátil. Miestna advokátska firma im totiž poslala šek v hodnote 1200 dolárov, ako odmenu za ich čestnosť. 

Pozrite si archívnu reportáž o tom, ako vás zakopnutie môže priviesť k bohatstvu:

Súvisiace články