Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bude sa behať ale aj hľadať nové tváre televízie. Štrbské pleso ožije športom
Zdielať na

Bude sa behať ale aj hľadať nové tváre televízie. Štrbské pleso ožije športom

VYSOKÉ TATRY / Hoci víkend je už za nami, televízia JOJ vám prináša dobrý tip, ako stráviť nasledujúci víkend. Na Štrbskom plese si totiž prídu na svoje deti, rodičia, ale aj bežci.

Tento rok sa bude konať už 6. ročník nočného behu na Štrbskom plese. Symbolicky ho odštartujú v piatok malý bežci, teda deti, pre ktorých tento beh pomenovali "Nočníček".  Detských bežcov organizátori odštartujú o 19.00 hodine večer. " V sobotu pre deti chystáme tatranský športový deň detí," uviedol organizátor podujatia Jozef Pukalovič. Sobota večer vyvrcholí tradičným behom dospelých.  

Sobota večer vyvrcholí tradičným behom dospelých. Trať sa rozdeľuje na dve vzdialenosti, a to 5 kilometrovú a 10 kilometrovú. Piatkové detské behy sú taktiež rozdelené do viacerých kategórií, podľa vzdialenosti trate. Bežať sa bude 300, 600 alebo 1200 metrov. "Minulý rok sme mali okolo 150 detí, tento rok je takisto podobný počet už prihlásený. Takže rodičia, ktorí prídu so svojimi deťmi na víkend do Tatier, si už v piatok môžu odštartovať svoj program, " pokračoval Pukalovič. 

Od sobotného rána v areáli Snow, pod skokanským mostíkom, budú prebiehať rôzne atletické súťaže a športy pre deti. Podľa slov organizátora sa rodičia o beh "Nočníček" obávať nemusia. "Deti pobežia po hlavnej turistickej ceste," vysvetlil.  Na detský beh sa môžu prihlásiť všetci do veku 14 rokov. 

​Na sobotňajšom podujatí sa deti budú môcť tešiť aj na moderátorov TV JOJ ako napríklad na Jána Mečiara, ktorý sobotné ráno odštartuje športovou rozcvičkou. " Okolo obeda budeme mať pripravenú aj moderátorskú školu pre budúcich moderátorov a redaktorov. Kde bude pripravená ozajstná kamera aj mikrofón. Ľudia sa tam uvidia, dostanú nejaké úlohy," porozprával o programe redaktor Juraj Hajdin.  Na konci programu sa bude konať autogramiáda so známymi tvárami TV JOJ ale aj s tvárami relácií. 

Veľký beh sa bude konať hlavne okolo Štrbského plesa, a potom aj okolo malého plesa. "Bežcov je stále viac a viac. Už teraz sme prekročili počet 500 prihlásených," uviedol organizátor. Pre veľký počet bežcov a dvoch tratí bude aj rozdielny čas štartov. Desaťkilometrový beh začne o 19.40 hodine. Päťkilometrový sa začne o 20.00 hodine. "Na štarte každého z nich počítame s okolo 350 bežcami," povedal na záver organizátor Jozef Pukalovič. 

Pozrite si archívnu reportáž o behu, ktorý trval 24 hodín: 

Súvisiace články