Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
FOTO: Najpodivnejšie zvieratko, aké ste zrejme videli. V ZOO sa narodil malý hrabáč takaru
Zdielať na

FOTO: Najpodivnejšie zvieratko, aké ste zrejme videli. V ZOO sa narodil malý hrabáč takaru

PRAHA / Kuťoš, takaru či kukuki fiku - to všetko sú mená pre jedno nezvyčajné zvieratko. Viete o akom tvorovi hovoríme? Ak navštívite hlavné mesto našich západných susedov, môžete ho vidieť aj naživo.

Nový prírastok pražskej zoologickej záhrady - malý hrabáč takaru alebo africký mravčiar. Má tri týždne, váži približne 4 kilá a teší sa dobrému zdraviu. "Zatiaľ toto mláďa pije iba materské mlieko, ale postupne, v priebehu niekoľkých týždňov prejde na inú stravu a to už bude špeciálna kaša, ktorá je z uvareného mäsa a mrkvy. To sa potom rozmixuje a ešte sa do toho pridajú ďalšie veci.  Takou pochúťkou preň potom budú múčne červy, ale to už je len taká maškrta," vysvetľuje hovorkyňa pražskej ZOO, Lenka Pastorčáková.

​Malý hrabáč je už tretím potomkom Kvídy a Draka, párika hrabáčov žijúceho v ZOO v Prahe. Ich predchádzajúce mláďatá dnes žijú v ZOO v Dánsku a v Olomouci. Najnovšie mláďa zatiaľ nemá meno - stále nevedno ani to, akého je pohlavia. "Chovatelia sa domnievajú, že by to mohla byť samička, ale definitívne sa to dozvieme až určením pohlavia zo vzorky DNA," dodáva Pastorčáková. 

Súvisiace články