Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Perfektný nápad ako zbaviť deti strachu zo zubára
Zdielať na

Perfektný nápad ako zbaviť deti strachu zo zubára

USA / Ako zbaviť malé deti strachu zo zubára a naučiť ich umývať si správne zúbky? Túto otázku si položil mladý dentista z kentuckého Austinu. A prišiel so zaujímavým nápadom. Do školských tried so sebou vodí svojho štvornohého kamaráta - psa Benneta.

Zoznamka s Benetom a jeho pánom, dvomi odborníkmi na zúbky prebieha asi takto: "Ahojte, dievčatá a chlapci. Ako sa dnes máme? Ja som doktor Riley a som zubár. Vie niekto, čo robia zubári?" kladie lekár deťom otázku. Väčšina z nich odpovedá, že čistí zúbky, čo je správne. Ale pre deti stresujúce. Trojročný Benet preto veľmi dobre vie, čo je jeho úlohou. Nechať sa poškrabkať, podať labku, keď treba a samozrejme - nechať si vyčistiť zúbky svojim pánom. "Umývať zuby psovi, to som ešte nevidel," tvrdí tretiak Reid Hoffman.

Zubár Matt chodí po školách s Benetom asi osem mesiacov. Táto spolupráca sa mu dokonale osvedčila. "V ordinácii som si všimol, že ľudia sa pri psíkovi dokážu lepšie uvoľniť," potvrdzuje zubár Riley.

A spokojný zvyčajne nebýva iba zubár, či deti, ktoré sa s Bennetom hrajú. Nápad nadchol aj učiteľov. "Keď vidím rozžiarené tváre tých malých špuntov a navyše si uvedomím, že získajú dôležité návyky do života, som z toho nadšený," tvrdí riaditeľ základnej školy Joey Bunch.

Matt s Bennetom spolu navštívili už okolo pätnásť tried. Všade šíria osvetu, aby sa deti nebáli zubárov. Pozitívnych skúseností majú na rozdávanie. Tešia sa preto na ďalšie a ďalšie stretnutia s malými žiačikmi.

​Aj psík potrebuje občas pomoc od zubára, najmä ak pracuje u polície:

Súvisiace články