Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Na budúci týždeň si nerobte plány. Ak veríte ďalšej predpovedi apokalypsy
Zdielať na

Na budúci týždeň si nerobte plány. Ak veríte ďalšej predpovedi apokalypsy

BRATISLAVA / Ďalšia predpoveď apokalypsy. Koniec sveta nastane v pondelok, 23. apríla. Tvrdí to numerológ, astrológ a konšpiračný teoretik David Meade. Prepadať panike ale nemusíte a výpoveď v práci nedávajte tiež. Astrológ má zasebou viac podobných predpovedí.

David Meade sám seba označuje za kresťanského numerológa, veľa ľudí ho ale skôr vidí ako senzácie chtivého, konšpiračného teoretika. Meade predpovedal už niekoľko koncov sveta, ale zatiaľ mu ani jedna predpoveď nevyšla.

V jeho zatiaľ poslednej predpovedi hrá rolu pár veršov z Biblie a obľúbený nástroj všetkých "moderných prorokov skazy" - planéte Nibiru.

Meade sa podľa portálu The Sun, odvoláva na verš 12:1 zo Zjavenia Jána v kralickom preklade, ktorý znie: "A na nebi sa ukázalo veľké znamenie: žena odetá slnkom, pod jej nohami mesiac a na jej hlave koruna dvanástich hviezd,".

V tejto dobe bude totiž Slnko a Mesiac v postavení Panny a pridá sa k nim rovnako Jupiter. Aby toho nebolo málo, v tento deň sa zjaví aj tajomná planéta Nibiru, ktorá sa bude nebezpečne približovať k Zemi a ľudstvu privodí skazu, ako predpovedala Biblia.

Žiadna tajomná planéta

Podľa astronómov nie je toto zoskupenie hviezdnej oblohy vôbec unikátne a dochádza k nemu raz za dvanásť rokov. Čo sa týka záhadnej planéty, je to trochu zložitejšie. Podľa niektorých vedeckých hypotéz deviata planéta (pokiaľ bol ešte Pluto deviatou planétou, hovorilo sa jej Planeta X) existuje. Ani tieto teórie ale zrážku alebo nebezpečné priblíženie nepripúšťajú. Tak obrovský objekt smerujúci k Zemi by naviac ľudstvo dlho dopredu zaznamenalo.

Teóriu, že by v Slnečnej sústave mohlo existovať ďalšie veľké teleso, sa s radosťou chytili práve konšpirátori a oživili mýtus o tajomnej planéte Nibiru. Meadovi sa zrejme páči číslo 23, pretože poslednú apokalypsu predpovedal na 23. septembra. "Svet nekončí, ale končí svet, ako ho poznáme," povedal vtedy denníku The Washington Post. "Veľká časť sveta už počiatkom októbra nebude rovnaká," dodal záhadne.

"Ostra virus". Takto znie názov doposiaľ neznámeho vírusu, ktorý objavili vedci Ostravskej univerzity úplnou náhodou pri skúmaní lieku na infekčnú lejšmaniózu. Ostra podľa Ostravy. Možno vás prekvapuje, že vedci použili názov mesta, no nie je to nič výnimočné. Naši kolegovia našli v zoznamoch vedeckých objavov aj názvy podľa slovenských miest.Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články