Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lietadlu vybuchol motor, matku dvoch detí vytiahol podtlak cez okienko. Neprežila
Zdielať na

Lietadlu vybuchol motor, matku dvoch detí vytiahol podtlak cez okienko. Neprežila

FILADELFIA / Príšernú nehodu zaznamenali v USA, keď lietadlu spoločnosti Southwest Airlines vo výške zhruba 10 tisíc metrov nad zemou vybuchol motor. Pre lietadlo to napokon väčší problém nebol, obrovskú smolu ale mala jedna z cestujúcich sediaca v blízkosti skolabovaného motora. Nešťastná súhra okolností ju stála život.

Banková manažérka, 43-ročná Jennifer Riordan sa práve vracala zo služobnej cesty domov k svojim dvom deťom, píše portál Blesk.cz. Zrazu lietadlom Boeing 737 otriasla silná rana. "Ucítili sme, ako jeden z motorov odpadol. Kyslíkové masky na nás automaticky spadli," opísal momenty hrôzy jeden z cestujúcich. Ten ale netušil, aká dráma sa odohrávala v strede lietadla. Časť krytu motora totiž rozbila okienko pri Jennifer a silný podtlak ju vytiahol do pol pása von.

Jeden z pasažierov dobehol, aby žene pomohol a začal ju za nohy, ktoré ešte mala vo vnútri lietadla, ťahať dnu. "Nedokázal to sám, tak mu pomohol ďalší cestujúci a spoločne ju dostali dnu," povedal svedok. Záchranná akcia trvala asi 20 minút. Ostatní pasažieri sa následne snažili dieru zapchať, čo sa podarilo.

​V lietadle vládla obrovská panika. Na palube bolo 143 cestujúcich a 5 členov posádky. "Všetci plakali a boli rozrušení. Bolo tam niekoľko cestujúcich, ktorí boli naozaj silní a kričali na ostatných, že to bude dobré, že to zvládneme," povedala svedkyňa. A mala pravdu. Pilotka Tammie Jo Shults cestujúcim sľúbila, že sa pokúsi mäkko pristáť a sľub splnila. Lietadlo núdzovo, no bez väčších problémov, pristálo vo Filadelfii.

Pre zranenú Jennifer prišla okamžite záchranka. V nemocnici ale vážnym zraneniam napokon podľahla. Ďalších sedem cestujúcich utrpelo ľahšie poranenia.

Pozrite si archívnu reportáž o inej nehode lietadla:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy