Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Najlepším mestom na život je Viedeň. Ako skončila Bratislava?
Zdielať na

Najlepším mestom na život je Viedeň. Ako skončila Bratislava?

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Najnovší rebríček zostavila spoločnosť Mercer na základe prieskumu 231 miest. Prvé miesto patrí už 9 rokov Viedni, najhoršie sa žije v Bagdade. Bratislava sa umiestnila na prekvapivom mieste.

Podľa najnovšieho rebríčka, ktorý zostavila spoločnosť Mercer sa Bratislava stala 80. najlepším mestom pre život. Prieskum robili na 231 miest a už tradične si svoje prvenstvo obhájila Viedeň, najhoršie dopadlo mesto Bagdad  

Zo všetkých miest strednej a východnej Európy sa najlepšie umiestnila Praha, ktorá skončila na 69. mieste. Pri zostavovaní rebríčka Mercer vychádza z desiatok kritérií – hodnotí napríklad politickú stabilitu, úroveň zdravotnej starostlivosti, kriminalitu, možnosti rekreácie alebo kvalitu dopravy v danej lokalite.

www.mercer.com

​Osem z prvej desiatky najlepších miest pre život je v Európe. Nemecko a Švajčiarsko v nej majú tri mestá, zatiaľ čo Nový Zéland, Kanada a Austrália po jednom.

Viedeň s 1,8 milióna obyvateľov je cenená hlavne pre živú kultúrnu scénu, komplexnú zdravotnú starostlivosť a prijateľné náklady na bývanie. Po rakúskom hlavnom meste nasleduje Zürich, Auckland a Mníchov.

Vancouver na piatom mieste ponúka najlepšiu kvalitu života v Severnej Amerike. Jednotkou v Ázii je 25. Singapur a v Latinskej Amerike 77. uruguajská metropola Montevideo. Na africkom kontinente kraľuje na 89. mieste juhoafrické mesto Durban.

Existujú aj štatistiky, v ktorých sme sa umiestnili na prvom mieste. Táto ale taká lichotivá nie je.

Súvisiace články