Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Generálna prokuratúra si posvieti na majetok Krajmera a jeho ženy
Zdielať na

Generálna prokuratúra si posvieti na majetok Krajmera a jeho ženy

BRATISLAVA / Generálna prokuratúra sa bude zaoberať pôvodom majetku Márie Krajmerovej, manželky riaditeľa Národnej protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera. Informoval o tom denník N.

"Vaša otázka bola odstúpená na netrestný odbor generálnej prokuratúry za účelom postupovania podľa zákona o preukazovaní pôvodu majetku v znení neskorších predpisov,“ povedala pre Denník N hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Denník N v piatok informoval o tom, že Krajmerová je podľa registra partnerov verejného sektora 45-percentnou akcionárkou spoločnosti Všetko pre bývanie, ktorá vlastní veľké obchodné centrum Styla na Zlatých pieskoch. Manželka riaditeľa protikorupčnej jednotky pôvod majetku odmietla vysvetliť a polícia povedala, že je súkromná osoba a nebude sa k nej vyjadrovať.

Minimálne podľa zákona o ochrane pred legalizáciou príjmu z trestnej činnosti Krajmerová nie je obyčajnou súkromnou osobou. Podľa Denníka N, tento zákon považuje za politicky exponovanú osobu“ aj vysoko postavený príslušník ozbrojeného zboru a aj jeho manželka.

Robert Kaliňák sa pred pondelkovým predsedníctvom uviedol na adresu Denníka N, že ak má podozrenie, nech sa obrátia na generálnu prokuratúru. Pozrite sa, ako to vyzeralo pred rokovaním predsedníctva Smeru-SD.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy