Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zvedavé gorily si prišli pozrieť fotografa, samec mu šliapol na nohu
Zdielať na

Zvedavé gorily si prišli pozrieť fotografa, samec mu šliapol na nohu

Archívne video

BRATISLAVA / Nevšedné stretnutie zažil štyridsaťdvaročný maďarský fotograf divokej prírody Szabolcs Kokay, keď ho pri fotografovaní vo východnej Afrike prišiel skontrolovať urastený samec gorily horskej so svojím súrodencom. Kokay si stretnutie natočil na video.

Kokay narazil na dvojicu počas svojej trojtýždňovej cesty po ugandskom národnom parku Bwindi. Keď sa starší z oboch primátov rozbehol, uvedomil si Kokay ako zraniteľný proti gorile sám je. Maďar mal šťastie, že sa zviera nerozhodlo demonštrovať svoju silu. po niekoľkých nekonečných sekundách, keď sa na scéne objavilo gorilie  mláďa, sa jeho súrodenec viditeľne upokojil.

"Najprv som bol vystrašený, keď sa tak rýchlo priblížil. Ale keď som videl ich silnú ľudskú povahu a spôsob akým reagujú na svoje mladé, užíval som si tento neuveriteľný zážitok," opísal fotograf pre portál catersnewsktorý situáciu označil za najosobnejšie stretnutie s akýmkoľvek zvieraťom za celý svoj život.

Zážitok bol o to osobnejší, keď mu po niekoľkých sekundách stopäťdesiatkilový samec šliapol pri odchode na nohuMaďar tiež podotkol, že je nadšený, že sa mu všetko podarilo zachytiť na video, pretože si teraz môže spomienky na neobyčajné stretnutie oživovať stále dokola.

Súvisiace články