Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Boli na posmech, teraz im závidia. Jeden z legendárnej štvorice géniov pracuje pre Muska
Zdielať na

Boli na posmech, teraz im závidia. Jeden z legendárnej štvorice géniov pracuje pre Muska

Archívna reportáž

VARŠAVA / Fotografia štyroch poľských chlapcov vo svetroch je na internete známa ako "brutálna párty informatikov". Pozná ich neuveriteľné množstvo ľudí a doteraz sa z nich smejú. Mladý géniovia ale po čase už poriadne vyrástli a výsmech by sa v súčasnosti pravdepodobne zmenil na závisť.

Jeden z mladíkov na fotografii, Tomasz Czajka v utorok, tak ako mnohí, sledoval úspešný štart rakety Falcon Heavy. Zatiaľ čo mnohí pozorovali štart z pozície divákov, Czajka bol pri štarte na seba právom hrdý. Bol totiž jeden z tých, ktorí sa na technologickom zázraku podieľali. 

https://twitter.com/Exen/status/961881476479553536?s=20

Fotografia, na ktorej je Czajka v skutočnosti vznikla v roku 1997 v priebehu vedeckého tábora v obci Zwardoń pri poľsko-slovenských hraniciach. V Poľsku chlapcov prezývali "štvorka vo svetroch", no u nás je pravdepodobne najznámejšie označenie "brutálna párty fakulty aplikovaných vied". 

Ako uvádza portál Novinky.cz, všetci štyria chlapci na fotografii nakoniec dosiahli vysoké ciele, najmä spomínaný Tomasz Czajka, jediný chlapec bez okuliarov na fotke. Czajka totiž pracuje v spoločnosti SpaceX miliardára Elona Muska ako inžinier letového softwaru. 

Czajka študoval na varšavskej univerzite a neskôr na jednej z najväčších vysokých škôl v USA. Následne sa odsťahoval do Kalifornie, kde pracoval pre Google. Odtiaľ si ho k sebe stiahol Elon Musk. 

Súvisiace články