Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dvadsaťročný Američan vyhral v lotérii 451 miliónov dolárov
Zdielať na

Dvadsaťročný Američan vyhral v lotérii 451 miliónov dolárov

PORT RICHEY / Dvadsaťročný Američan Shane Missler z Floridy vyhral v lotérii neuveriteľných 451 miliónov dolárov. Ide o štvrtú najvyššiu výhru v lotérii Mega Millions.

Mladík sa rozhodol vybrať si výhru jednorazovo, a tak mu vyplatili necelých 282 miliónov. Missler dovŕši v máji 21 rokov, a peniaze chce využiť na prípravu budúceho "finančného úspechu, aby po sebe mohol niečo zanechať". Okrem toho chce pomôcť svojej rodina a tiež charite. 

Na sociálnej sieti Facebook napísal, že mal "tušenie", že by mohol vyhrať, a tiež, že by sa nemala podceňovať sila pozitívneho myslenia. "Ak som sa niečo za svoj krátky život na tejto Zemi naučil, tak to, že tých, ktorí si zachovajú pozitívne myslenie a sú k sebe úprimní, čaká odmena. Teším sa na budúcnosť," povedal miestnym novinám Tampa Bay Times.

Facebook.com

Na známej sociálnej sieti sa už ocitli aj falošné účty s menom mladíka. On aj napriek tomu ľuďom ďakuje za podporu. 

Facebook.com

​​Mladík, ktorý už stihol dať v práci výpoveď, kúpil tiket v Port Richey, kde žije. Zvolil si možnosť rýchleho výberu náhodných čísel. Úspech mu priniesla kombinácia 28, 30, 39, 59, 70 a dodatkové číslo 10. Pre výhru si prišiel v piatok s veľkým úsmevom na tvári a v sprievode otca a právnika. 

"V tejto konkrétnej oblasti sme nikdy nemali žiadne veľké jackpoty, ale teraz máme tento obrovský jackpot vo výške 450 miliónov dolárov. Teraz sa to zmení aj v obchode, ktorý bude považovaný za šťastný obchod. Takže uvidíte príliv hráčov, ktorí sem prídu, aby si zakúpili tiket vo víťaznom obchode," hovorí miestny manažér lotériovej spoločnosti na Floride Don Creley.

Minulý týždeň bol úspešný aj pre muža z New Hampshire. Ten v lotérii Powerboll trafil všetkých šesť čísel. Vyhral jackpot vo výške 570 miliónov dolárov, čo je piata najvyššia výhra v celej 15-ročnej histórii tejto hry v krajine. Jeho víťazné čísla boli 12, 29, 30, 33, 61 a Powerball 26.

Tikety Powerballu sa predávajú v 44 štátoch USA ako aj vo Washingtone D.C., Portoriku a na Amerických Panenských ostrovoch. Jackpot sa buď vypláca v 30 platbách počas 29 rokov, alebo si výherca môže zvoliť menšiu hotovosť, ktorú dostane okamžite. Šanca na získanie hlavnej výhry v lotérii Powerball je asi 1 ku 292,2 milióna. Trafiť sa do správnej kombinácie čísiel preto nie je vôbec jednoduché.

Aj vy máte chuť ísť si čo najskôr podať výherné čísla? Pozor, aby sa Vám nestalo to, čo tomuto staršiemu mužovi:

Súvisiace články