Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Sú dvojčatá a predsa narodené v iných rokoch. Je to výnimočný jav
Zdielať na

Sú dvojčatá a predsa narodené v iných rokoch. Je to výnimočný jav

Archívna reportáž

DELANO / Skutočne neobvyklý prípad pôrodu zažili lekári na prelome rokov. Žena, ktorá mala podľa pôvodného plánu absolvovať cisársky rez 10. januára, začala posledný deň roku 2017 spontánne rodiť. Úspešne priviedla na svet svoje dve deti, ale každé iným spôsobom.

Maria Esperanza Flores Rios z Kalifornii v USA čakala dvojičky a termín pôrodu mala stanovený na 27. januára, píše portál Independent. Lekári však naplánovali cisársky rez na 10. januára. Ani jeden z týchto termínov napokon neplatil. Žena totiž začala spontánne rodiť okolo siedmej večer posledný deň roku 2017. Chlapček Joaquin napokon prišiel na svet tesne pred polnocou, presne o 23:58 h. Na ceste však ešte bola jeho sestra. Tá to už do polnoci nestihla.

Pôrod sa trochu skomplikoval pre polohu druhého bábätka. Dievčatko menom Aitana sa napokon narodilo cisárskym rezom 16 minút po polnoci. Medzi týmito súrodencami tak síce je rozdiel len 18 minút, no na papieri to bude nielen iný mesiac, ale aj rok. Rodičia uvažujú, žeby svojim dvojičkám v budúcnosti organizovali aj dve oddelené narodeninové oslavy.

Farmári Maria a jej manžel Joaquin sa stali rodičmi dvojičiek, ktoré naplnili vzácnu pravdepodobnosť narodenia v rôznych rokoch. Šance na takýto pôrod sú len 1:60000. Bábätká si pripísali ešte jedno prvenstvo - malý Joaquin sa stal v regióne posledným narodeným dieťaťom v roku 2017 a jeho sestra Aitana prvou narodenou v roku 2018. Doma na rodinku čakali ďalšie tri dcéry, najstaršia má už 18 rokov.

Súvisiace články