Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pes musí nosiť slnečné okuliare a natierajú ho opaľovacím krémom
Zdielať na

Pes musí nosiť slnečné okuliare a natierajú ho opaľovacím krémom

Archívna reportáž

MELBOURNE / Bradáč Sherlock trpí vzácnou poruchou tzv. albinizmom, pre ktorú nemôže tráviť moc času vonku na priamom svetle. Na prechádzke tak do jeho povinnej výbavy okrem obojka patria aj slnečné okuliare a krém s ochranným filtrom.

​Zoznámte sa so Sherlockom, bradáčom pôvodom z Austrálie. Toto roztomilé šteniatko trpí albinizmom. Tento vzácny genetický stav spôsobuje nedostatok melanínu v koži, a preto sa Sherlock narodil s čistou bielou kožou aj srsťou a modrými očami, aj keď jeho matka bola normálny čierny bradáč. 

Pre Sherlocka to znamená jediné, musí si dávať pozor na priame slnečné svetlo, a pokiaľ chce ísť na prechádzku, je potrebné, aby ho panička Netta natrela krémom s vysokým ochranným faktorom a nasadila mu špeciálne slnečné okuliare. Príliš veľa slnečného žiarenia by totiž psa mohlo dokonca aj zabiť. 

Who really did do it....? I guess we'll never know! Eh eh eh. #itwasntme#blameiton#innocent

A post shared by Sherlock Schnauzer (@sherlock_mac_schnauzer) on

"Psí albín sa jednoducho na slnku spáli a má veľmi silnú pravdepodobnosť, že môže dostať rakovinu kože, pokiaľ nie je patrične chránený. Chodíme preto na prechádzky výhradne v poobedňajších hodinách alebo keď je zamračené," hovorí Netta a dodáva, že starostlivosť o Sherlocka je oproti bežným psom náročnejšia, ale v porovnaní s inými psími albínmi je ešte jednoduchá, pretože je inak úplne zdravý. Sherlock má dokonca aj svoj vlastný profil na instagrame.

Súvisiace články