Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
K televíznym obrazovkám tento rok priláka rozprávkový muzikál Príbehy z lesov
Zdielať na

K televíznym obrazovkám tento rok priláka rozprávkový muzikál Príbehy z lesov

BRATISLAVA / Na prvý sviatok vianočný Televízia JOJ uvedie rozprávkový muzikál Príbehy z lesov. Že to bude niečo mimoriadne, naznačuje aj fakt, že získal tri nominácie na Oscara a rovnaký počet nominácií na Zlaté glóbusy. Úplný unikát je však to, že ho uvedieme kompletne nadabovaný, vrátane pesničiek.

Herečka Andrea Somorovská prepožičala hlas hlavnej postave - pekárovej žene, ktorú vo filme stvárnila Emily Blunt. Príbeh je jednoduchý, ale o to pútavejší. Je to čarovné filmové dielo z unikátne pospájaných rozprávok bratov Grimmovcov.

Mimoriadnym prvkom v slovenskom prevedení je aj to, že je kompletne predabovaný aj s pesničkami, vďaka čomu bol proces realizácie dlhší a náročnejší. Nahrávanie začalo už v júli a herci na ňom pracovali mnohokrát až 12 hodín denne. Hoci to tak vždy nebýva, ale v tomto prípade všetci herci /dabléri museli byť multitalenty a zároveň dabovať, aj spievať pesničky. 

Samozrejme slovo do realizácie slovenskej verzie, mali aj originálni tvorcovia filmu zo zahraničia. Pri animovaných filmoch to býva zložitejšie, ale aj v tomto prípade sa herci snažili prispôsobiť svoje hlasy a štýl spevu originálnym postavám. Jednotlivé pesničky boli prerobené a otextované. Avšak ako Andrea Somorovská potvrdila, samotné nahrávanie bolo na vysokej úrovni, keďže herci mali k dispozícii korepetítora, ktorý im pomáhal aj mimo štúdia. 

Každý z hercov počas nahrávania videl len svoju časť a preto zostáva celková rozprávka záhadou aj pre nich.

Muzikál sa odvysiela 25. decembra o 20:35 na obrazovkách TV JOJ.  

Súvisiace články