Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Exprezident Schuster krstil novú knihu Ondreja Kandráča
Zdielať na

Exprezident Schuster krstil novú knihu Ondreja Kandráča

Archívna reportáž

KOŠICE / Ondrej Kandráč si našiel iný koníček a chytil sa spisovateľského pera. Odskočil si tak na chvíľu od svojho "remesla" a napísal knihu, ku ktorej ho inšpirovala práve obľúbená relácia Všetko čo mám rád, ktorú spolumoderuje. Krst knihy prebiehal podľa prezidentského bontónu.

Predstavte si, že vkročíte do kníhkupectva, kde čakáte komornú atmosféru, no v tom sa spoza dverí na vás vyrúti veľká východniarska zábava so všetkým, čo máte radi. Tak to vyzeralo aj na krste novej knihy Ondreja Kandráča. Stretnutie primáša skupiny Kandráčovci a bývalého prezidenta Rudolfa Schustera v centre Košíc nie je náhodné: "Vážim si, že JOJka baví ľudí, JOJka dáva zmysel ľuďom pre život," hovorí exprezident. 

Tentoraz si totiž vymenili role. Exprezident, ktorý píše knihy na krste spieval a hudobník Ondrej napísal knihu. "Kniha je tlačovina, neznie tam hudba, ale táto kniha výnimočná tým, že z tejto knihy naozaj znie hudba," prezradil o novej knihe jej autor. "Táto knižka je súčasne aj učebnica. Podľa toho sa ľudia môžu naučiť hrať jednotlivé pesničky," upresňuje generálna riaditeľka vydavateľstva IKAR Gabriela Bielopotocká.

Obaja sa spoznali počas nakrúcania relácie Všetko čo mám rád, a keďže sú obaja košičania slovo dalo slovo a krstný otec bol jasný. "To sú praví tvorcovia, ktorí nehovoria, ale konajú," myslí si o Ondrejovi Schuster. Pán prezident krstil tým, čím sa vo svete pýši najviac - drienkovicou. A nie hocijakou, archívnou 30 ročnou. 

Okrem toho v knihe nájdete aj spomienky na nakrúcania relácie Všetko čo mám rád a mnoho vtipov, hlavne o východniaroch. Svoje k tomu povedal aj západniar v obkľúčení kočišanov: "Bratislavská minorita na to hovorí, že táto relácia zbližuje celé Slovensko," skonštatoval na záver moderátor Štefan Skrúcaný.

Súvisiace články