Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Potrápte si svoje mozgové bunky. Je čas hlavolamov a hádaniek
Zdielať na

Potrápte si svoje mozgové bunky. Je čas hlavolamov a hádaniek

Archívne video

BRATISLAVA / Odložte všetko stranou, pretože tieto hádanky vás skutočne potrápia. Zapojte logické myslenie a nedajte sa nachytať. Len smelo do toho!

1. Vypínač a žiarovka

Nachádzate sa v miestnosti s 3 vypínačmi. Vo vedľajšej miestnosti sú 3 vypnuté klasické žiarovky v stolných lampách, každý vypínač patrí k nejakej žiarovke. Z jednej miestnosti do druhej nevidno. Ako zistíte, ktorý vypínač patrí ku ktorej žiarovke, ak do miestnosti so žiarovkami smiete vstúpiť iba raz?

2. Muž na fotografii

Pozerám sa na niekoho fotografiu. Uhádnite, kto je na nej odfotografovaný, ak nemám žiadnych súrodencov a otec toho muža na fotografii je syn môjho otca.

3. Jednosmerka

Jedno dievča, ktoré sa učilo šoférovať, išlo v jednosmernej ulici opačným smerom, ale neporušilo žiaden právny predpis. Prečo?

Správnu odpoveď sa dozviete pod reklamou.

Už ste sa potrápili dosť? Tak schválne, porovnajte si odpovede: 

1. Vypínač a žiarovka

Najprv zapneme na pár minút jeden vypínač. Vypneme ho a zapneme druhý s tým, že vojdeme do miestnosti. Žiarovka, ktorá svieti patrí logicky k zapnutému vypínaču. Ale čo s ďalšími dvoma? Žiarovka, ktorá bola zapnutá ako prvá, ale iba na pár minút, bude ešte teplá, takže ju vieme priradiť k druhému vypínaču a zvyšná žiarovka patrí k tretiemu vypínaču. 

2. Muž na fotografii

Na fotografii je môj syn.

3. Jednosmerka

Išla peši. 

Piatakov minulý týždeň potrápil monitoring zo slovenského jazyka a matematiky. Zvládli by ste ho? Otestovať sa môžete TU.

Súvisiace články