Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Američan si postavil raketu. Chce dokázať, že zem je plochá
Zdielať na

Američan si postavil raketu. Chce dokázať, že zem je plochá

WASHINGTON / Neverí na vedu a tvrdenie, že Zem je guľatá je podľa neho len produkt spiknutia slobodomurárskych kozmonautov. Aby ho vyvrátil, chce vyletieť na vlastný prieskum v rakete. A preto si ju postavil.

Mike Hughes si raketu postavil v garáži a má ju pohánať para. Do vzduchu chcel vyletieť 25. novembra, pokus ale musel odložiť kvôli úradom.

Odpaľovacia rampa je z obytného vozu, ktorý si kúpil za 1 500 dolárov. Tryska je zo vzdušného filtru leteckého motora. Hliník zase zháňal po skládkach a žiarivú červenú farbu kúpil v drogérii. Celkom ho jeho vesmírny projekt prišiel na dvadsať tisíc dolárov.

Svetu chce odhaliť spiknutie

Hughes chce svetu dochádzať, že zem je plochá. Podľa vlastných slov chce odhaliť svetové spiknutie antikresťanských iluminátov. Tí podľa neho pred ľudstvom skrývajú množstvo tajomstiev a fakt, že Zem je placka je tým zásadným.

Hughes verí, že keď ho s nasadením vlastného života vyvráti, otvorí to dvere ďalším odhaleniam. "To je kráľ všetkých podvodov a klamov. Tak to je. A akonáhle sa spustí domino efekt a na našu stranu sa pridá viac ľudí, zrúti sa všetko ostatné. domino pôjde k zemi," cituje ho The Independent.

Hughes má jasno aj v tom, ako výmysel s guľatou Zemou vznikol. Podľa neho všetci takzvaní kozmonauti, ktorí teóriu podporujú, boli vládou najatí herci. "John Glenn a Neil Armstrong sú slobodomuríri," uviedol podľa The Washington Times v internetovej šou stúpencov "teórie" o plochej Zemi. "Akonáhle vám to raz dôjde, pochopíte koreň vášho klamu," uviedol.

​Konšpirátori do neho vkladajú veľké nádeje

Komunita konšpirátorov do neho vkladá veľké nádeje. "Potrebujeme jedinca, ktorý neurobí ústupky vláde a neuzavre s ňou žiadne postranné dohody. A ty ním môžeš byť," uviedol moderátor programu.

Už v roku 2012 Hughes spolu so svojim kamarátom testoval motor rakety. Zo strany do motoru pre jeho oživenie opatrne drgol dlhou latou, zo stroja sa vyvalil obrovský kúdol dymu. A tým sa všetko skončilo.

Hughes so svojim parťákom sa okamžite stali terčom posmechu. "Už začínam chápať, ako došlo k zvoleniu Trumpa." písal jeden užívateľ. Ďalší poznamenal: "Nedokážete zistiť, či vám beží blbá kamera a raketu zapaľujete tyčkou? Skutoční géniovia, fakt."

Súvisiace články