Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vynikajúci študenti si zaslúžia uznanie
Zdielať na

Vynikajúci študenti si zaslúžia uznanie

BRATISLAVA / Študenti, ktorí majú výborne študijné výsledky si zaslúžia obdiv. Ak okrem toho navyše reprezentujú Slovensko v zahraničí, alebo nezištne pomáhajú iným, zaslúžia si okrem veľkého obdivu aj ocenenie. Rektor Slovenskej technickej univerzity takýmto študentom udelil štipendium.

Skutočne zaslúžený potlesk si vyslúžilo 45 najšikovnejších študentov Slovenskej technickej univerzity. Ocenenie dostali nielen za vynikajúce výsledky, ale napríklad aj za mimoriadne humanitné činy.

Jedným z ocenených bol aj študent Lukáš, ktorý spolu s ostatnými členmi občianskeho združenia každoročne zbiera peniaze. Tento rok naprojektovali a zrekonštruovali dve detské pooperačné izby s kúpeľňou v nemocnici na Kramároch. Lukášovo skromné vyjadrenie k projektu, môže inšpirovať aj ostatných študentov: "Ten dobrý pocit, to bol základ, na ktorom staviame OZ a potom je to skúsenosť. Vyjsť zo školy do reálneho sveta, komunikovať s ľuďmi, komunikovať s firmami, aj to sa treba naučiť." K svojim plánom do budúcnosti sa vyjadril skromne: "Radšej nech hovoria skutky ako samotné slová, ale máme v pláne ďalšiu rekonštrukciu pre malé deti, pre materskú školu."

Podobne s pokorou opísal svoje dojmy z mimoriadne úspešného štúdijného pobytu v Estónsku vysokoškolák Marek. "Keď som dostal e-mail, že som študent roka, prvá moja reakcia bola, že to bude asi nejaký omyl."

Hoci je pravda, že na STU prevládajú najmä muži, na Materiálovotechnologickej fakulte v Trnave sa s najlepšími výsledkami umiestnili iba samé ženy. Popri štúdiu niektoré dokonca reprezentujú Slovensko na medzinárodnej úrovni. Študentka Elena dostala ocenenie za reprezentáciu v oblasti umenia - tancuje v Lúčnici.

Rektor univerzity k tomu dodáva: "Študenti majú veľký potenciál v sebe. Veľké šance byť skvelými či už odborníkmi alebo manažérmi alebo aj reprezentantmi krajiny."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy