Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Milan Kňažko sa s češtinou postavil pred slovenské publikum
Zdielať na

Milan Kňažko sa s češtinou postavil pred slovenské publikum

TRENČÍN / Za postavu Shylock získal v Česku prestížnu cenu Thálie. Herec Milan Kňažko teraz predviedol svoje umenie aj pred slovenskými divákmi. A napriek tomu, že jazyk nezmenil a hrá v češtine, posolstvu hry porozumel každý.

Deväťdesiatminútová šou jedného muža. Milan Kňažko stvárňuje ťažkú postavu, no aj napriek tomu na javisku žiari. Umenie Milana Kňažka oceňujú nielen diváci, ale aj odborníci. Ako prvý Slovák si prebral za postavu Shylocka Cenu Thálie v čino-hernej kategórii. Pripomeňme, že cena sa udeľuje najlepším divadelným hercom u našich českých susedov.

"Viac filmov som natočil v Česku, vždý keď som prekročil hranice tak som z profesionálnych dôvodov hovoril česky. Ja rozmýšľam česky tak rozprávam česky," uviedol Kňažko. Milan Kňažko stvárňuje ťažkú postavu, no aj napriek tomu na javisku žiari.

Pri náročnej, no stále aktuálnej téme sa diváci môžu hlboko zamyslieť. Hra, ktorá sa odvíja do Shakespearovho Kupca Benátskeho upozorňuje nielen na predsudky voči Židom, ale aj na to, ako vnímame ľudí, a že prílišná politická korektnosť pomenúva veci inak. Nerieši samotný problém v spoločnosti.

Súvisiace články