Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Narodení pod šťastnou hviezdou. Trikrát boli na mieste teroristických útokov a prežili
Zdielať na

Narodení pod šťastnou hviezdou. Trikrát boli na mieste teroristických útokov a prežili

Archívna reportáž

BARCELONA / Žena z austrálskeho Melbourne mala obrovské šťastie, keď sa pred pár dňami nakupovala pri barcelonskom bulvári La Rambla. Pri teroristickom útoku tam zahynulo 13 ľudí a vyše sto sa zranilo. Ju nešťastie minulo. Už po tretíkrát.

Julie Monaco, 26-ročná Austrálčanka, bola pri troch teroristických útokoch. V auguste v Barcelone, v júni v Londýne pri útoku nožom na moste a o pár dní neskôr v Paríži pri útoku kladivom pred katedrálou Notre Dame. Ako najdesivejší opisuje útok v Barcelone, keď ostala z bezpečnostných dôvodov zamknutá v obchode. Sledovala, ako vonku utekajú ľudia a počula obrovský krik. 

Druhým šťastlivcom je 20-ročný Američan. Ten ale nemal až toľko šťastia, ako Julie Monaco a pri jednom z útokov utrpel rozsiahle poranenia. Mason Wells je mormonským misionárom, ktorý bol na dlhodobom pobyte v Bruseli. Práve sa nachádzal na letisku, keď udreli teroristi. Po výbuchu bomby utrpel na tvári a rukách popáleniny druhého a tretieho stupňa. Zasiahli ho aj úlomky z bomby a poškodil si achilovku. Pri útoku zahynulo 34 ľudí a zhruba 200 sa zranilo.

Mason Wells však už niečo podobné zažil aj predtým. V novembri 2015 bol práve v Paríži, keď tam pri bombovom útoku zahynulo 130 ľudí. A výbušniny nastražili aj pri útoku na bostonskom maratóne v roku 2013. Ani tam Mason nechýbal, keď povzbudzoval svoju matku, ktorá bola medzi bežcami.

Súvisiace články