Jasno
12°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Slovensko patrí k najobdarovanejším krajinám na svete. Má tekuté zlato
Zdielať na

Slovensko patrí k najobdarovanejším krajinám na svete. Má tekuté zlato

LIPTOV / Nebyť vody, život na Zemi by neexistoval. No práve vďaka nej patrí Slovensko k najobdarovanejším krajinám na svete. Množstvom riek a jazier, termálnych prameňov a podzemných zdrojov sa môžu pochváliť aj na Liptove, kde je tento živel i jedným zo základných pilierov cestovného ruchu.

Dovolenkári si tak môžu vybrať nielen druh vody, ktorá im vyhovuje, ale aj aktivity, ktoré sú s ňou spojené.

Slovensko je hneď po Rakúsku krajina s druhými najväčšími zásobami vody na svete. Jej dôležitosť si však uvedomujú aj na Liptove. Nielenže sa v nej s obľubou čvachtajú, ale dokonca ju stále aj pijú, aj keď ani črpák žinčice by nebol na zahodenie.

Termálne a liečivé pramene sa tiahnu naprieč celým regiónom a napríklad na Lúčkach robia s ľuďmi doslova zázraky.

„Nebadám, že by starli, oni mladnú, mladnú a krásnejú," hovorí primár z kúpeľov v Lúčkach, Igor Dobrík. 

Tamojšie kúpele sú priam postavené na liečivých účinkoch vody a prekrásnej prírody. Aj vodu však očividne treba vedie používať.

„Je tu veľmi dobre, je tu všetko nové, krásny relax, milí ľudia, milí personál," hovorí návštevníčka Bibiana. 

Voda sa však dá nielen koštovať či v nej ležať, ale je priam stvorená aj na zábavu. No povedali by ste, že na Liptove sa bude dať plávať ako v mori alebo sa na vlnách dokonca surfovať?

V liptovských aquaparkoch to nie je nič nezvyčajné. Stačí nabrať guráž a bez letenky sa vydať na dobrodružstvo.

„Na mori si treba naplávať, chytiť vlnu, postaviť sa, tu si človek chytí vlnu od začiatku a už surfuje," vysvetľuje inštruktor surfovania. 

Poviete si, čo je to za exotika bez slanej vody. Lenže na Liptove majú aj takú, dokonca aj s vlnami – skoro ako pri mori.

„Máme v stálej ponuke a prevádzke komplex Tropical Paradise, komplex pod palmami, ktorý zaručuje na Liptove leto v každom počasí," dodáva riaditeľ aquaparku v Tatralandii, Igor Mráz. 

Súvisiace články