Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
VIDEO: Dievčatá vysielali svoju šialenú jazdu naživo. Skončila sa tragickou haváriou
Zdielať na

VIDEO: Dievčatá vysielali svoju šialenú jazdu naživo. Skončila sa tragickou haváriou

MOST / Dve mladé dievčatá sa vo štvrtok vybrali na bezstarostnú jazdu z českého mesta Most do Teplic. Celú jazdu vysielala jedna z nich naživo na svojom profile na sociálnej sieti. Žartovali, spievali, smiali sa a snažili sa dohodnúť si stretnutie s kamarátmi, lebo sa "nudili". Hoci trvá originálna nahrávka takmer trištvrte hodiny, 35 minút z toho mobil nie je ovládaný. Dievčatá totiž tragicky havarovali.

Veselá jazda sa skončila tragicky. Dve mladé dievčatá, podľa predbežných informácií nemali ani 20 rokov, sa vybrali na výlet do susedného mesta. Vodička auta VW Beetle sa v zázname chválila, ako "nerieši zákazy". Telefonovala, zároveň pila nápoj a na volante nemala položenú ani jednu ruku. Napokon jej spolujazdkyňa spomína, ako išli minule z mesta rýchlosťou 180km/hod. Vodička sa rozhodne, že aj tentokrát pridá rýchlosť. Hlási najprv 120, potom 140 km/hod. A o chvíľku už spolujazdkyňa kričí: "Počuj, ako rýchlo to ideš?" O pár sekúnd sa auto pretočí a narazí. Nasleduje ticho.

O pár okamihov k autu pribiehajú ľudia a snažia sa dievčatám pomôcť. Na miesto prichádzajú policajti, záchranári a pre dievčatá priletela aj záchranárska helikoptéra. „Môžem potvrdiť, že sme na mieste zasahovali, ako letecká záchranná služba, tak pozemné posádky. Veľmi ťažko zranenú ženu sme vrtuľníkom transportovali do traumacentra nemocnice v Ústí nad Labem. Bohužiaľ, tie zranenia boli natoľko vážne, že im žena podľahla," vyjadril sa pre iDNES.cz hovorca záchrannej služby Prokop Voleník. Obeťou nehody bola vodička.

Spolujazdkyňu previezli do tej istej nemocnice, a hoci mala podľa prvotných informácií vážne poranenie hlavy, jej otec sa na sociálnej sieti vyjadril, že zranenia nie sú také vážne a už v pondelok by ju mali pustiť domov.

Facebook

Video nie je vhodné pre citlivé osoby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy