Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Knižné tipy na leto: Tieto novinky vám spríjemnia dovolenku
Zdielať na

Knižné tipy na leto: Tieto novinky vám spríjemnia dovolenku

BRATISLAVA / Každý z nás si ideálnu letnú dovolenku predstavuje inak. Niekto balí plavky a plážovú tašku, niekto turistický batoh, niekto pohodlnú obuv na objavovanie európskych miest. Ale takmer každý si do batožiny prihodí knihu. Tá k dovolenke jednoducho patrí. KNižný publicista Milan Buno poradí, ako vybrať tú ideálnu.

Krimi a trilery

Lovec králikov – top krimi týchto dní a týždňov. Obľúbená severská dvojica Lars Kepler, manželia a ich ďalší prípad vyšetrovateľa Joonu Linnu. Na začiatku je vražda vysokopostaveného politika a polícia očakáva, že bude nasledovať ďalšia...

Komu možno veriť – špičkový psycho triler o skrachovanom manželstve, justičnom omyle, vražde 14-ročnej nevlastnej dcérky, oslobodení zločinca a následnom zmiznutí mladej ženy...

Hercule Poirot – záhady a rébusy - Vynikajúce na pláž, k bazénu, na voľné chvíle. Aby cez leto nezakrneli naše sivé mozgové bunky

Slovenskí autori

A teraz ma pobozkaj- ideálna kniha pre dámy od obľúbenej autorky Adriany Macháčovej. Autorka rozpráva vzťahový príbeh o manželskej nevere, priateľstve i láske, o zločine, ktorý spácha žena odhodlaná urobiť pre udržanie rodiny všetko a v slabej chvíli sa zdôverí priateľke, čím skomplikuje život aj jej.

Rosnička - ideálna kniha pre pánov. Vynikajúce krimi o zavraždenej televíznej moderátorke počasia, ktorú našli v Chorvátsku. Ide o voľné pokračovanie detektívky Potkan, v ktorej sme poznali kapitána Marka Wolfa, veľmi sympatického vyšetrovateľa.

Pre deti

Lišiak Pax - dojímavý a silný príbeh pre múdre a citlivé deti od 10 rokov. O chlapcovi a jeho lišiakovi, príbeh z vojny. Príbeh o tom, ako nás vie ničiť vojna. No je to príbeh aj o tom, ako dokáže pevné priateľstvo pretrvať aj tie najťažšie chvíle.

Pre lepší život

Hygge – tajomstvo severského života. Rady, ako si vytvoriť útulnosť a pohodu v domácnosti, pokoj v duši a nechýbajú konkrétne recepty na jedlá, pretože aj jedlo je hygge.
Žite – Autor Jason Wachob cez svoje skúsenosti a vlastný príbeh ponúka jedinečný návod ako žiť bohatší, naplnený, šťastnejší, zdravší a hlavne zmysluplný život.

Cestovateľský tip

Od hradu k hradu – ďalšia chuťovka z vydavateľstva Dajama z pera odborníkov Daniela Kollára a Jána Laciku. 18 výletov k 36 slovenským hradom.

Súvisiace články