Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ovca priviedla na svet jahňa s ľudskou podobou. Domáci v ňom vidia diabla
Zdielať na

Ovca priviedla na svet jahňa s ľudskou podobou. Domáci v ňom vidia diabla

LADY FRERE / Poverčiví dedinčania z juhoafrickej obce žijú v strachu odkedy sa ovci narodilo zdeformované jahňa. Tvrdia, že je to napoly človek a napoly príšera, ktorú zoslal diabol. Úbohé stvorenie sa narodilo mŕtve.

Mnohí zo 4000 obyvateľov obce sú presvedčení, že zdeformované zviera je dielom čarodejníctva, uvádza denník Daily Mail. Strach šíriaci sa oblasťou je taký veľký, že ministerstvo rozvoja vidieka vyslalo expertov, aby na mŕtvom zvierati vykonali testy. Riaditeľ veteriny, doktor Lubabalo Mrwebi, potvrdil, že na prvý pohľad má zviera skutočne humanoidné črty, no nie je ani čiastočne človekom.

"Môžeme potvrdiť, že fotografia nie je hoax, táto vážne zdeformovaná ovca sa narodila mŕtva na farme v Lady Frere, na prvý pohľad má ľudské tvary," povedal Lubabalo Mrwebi. Nie je však človek v žiadnom prípade. Ovca sa počas gravidity nakazila v rannom štádiu horúčkou údolia Rift, tá je zodpovedná za ťažké poškodenie plodu. "Je známe, že ovca má 28 párov chromozómov, zatiaľ čo človek má 23 párov, čo je zásadné pri vyvrátení mýtu, že by sa dokázalo svojiť vajíčko ovce so spermiou človeka a vyústiť do životaschopnej formy života," hovorí Mrwebi. 

Ovca počala v období, keď v oblasti výdatne prší, čo má za následok rozmnoženie komárov, ktoré prenášajú vírus horúčky. Ten sa cez placentu dostal do plodu a poškodil ho v zásadnom období vývoja. 

Výsledky testov sa teraz pokúsia sprostredkovať ľuďom, ktorí sú v danej oblasti veľmi náchylní veriť čarodejníctvu a poverám. "Starejší povedali, že to zoslal diabol, narodilo sa z obcovania medzi mužom a ovcou," povedal miestny farmár. Miestni sa boja a nebudú spokojní, kým nebude jahňa spálené. 

Súvisiace články