Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tretiak meria takmer dva metre. Narodil sa ako najväčší novorodenec sveta
Zdielať na

Tretiak meria takmer dva metre. Narodil sa ako najväčší novorodenec sveta

MEERUT / Karan Singh je zrejme najvyšším osemročným dieťaťom sveta. V Guinessovej knihe rekordov je zapísaný už dvakrát - ako najvyššie 5-ročné dieťa a ako najväčší novorodenec. Na svet totiž prišiel s rozmermi 63 centimetrov a 7,8 kíl. Jeho matka to zrejme nemala problém zvládnuť, je totiž najvyššou ženou Indie s výškou 2,18 metra.

Karan Singh má osem rokov a meria 1,97 metra, píše denník Mirror. Táto výška by z neho urobila nadpriemerne vysokého dospelého muža, medzi svojimi rovesníkmi je už skutočne nevídanou raritou. Všetci mu siahajú po pás. Malý obor je synom 33-ročnej Shwetlany a 41-ročného Sanjaya. Toho aktuálne "malý" Karan dorástol, na svoju mamu ešte má čo doháňať. Shwetlana je najvyššou ženou Indie a hrá, ako inak, basketbal. 

Jeho otec je naturopat a stará sa o to, aby Karan dostával adekvátnu výživu, ktorá mu zabezpečí dostatok živín pre jeho výnimočný rast. So zdravím nemá žiadne problémy, no aj tak pravidelne navštevujú endokrinológa pre možnú nadpriemernú tvorbu rastového hormónu. "Doteraz testy nepreukázali žiadny problém a všetko je normálne. Karan je v dobrej forme a nemá žiadne vnútorné problémy," hovorí jeho otec Sanjay.

Jediným problémom je pre jeho rodičov nákup oblečenia. Nosí topánky veľkosti 46, pričom noha mu neustále rastie. Už keď mal tri roky musel nosiť oblečenie pre 10-ročných. Teraz mu už musia dávať šiť na mieru. 

Karan si zo svojej výšky ťažkú hlavu nerobí. Naopak, chce byť ešte vyšší ako jeho mama. "Páči sa mi, že som vysoký, a že aj moja mama je vysoká. Chcem byť ešte vyšší ako ona, aby na mňa boli moji rodičia hrdí," hovorí Karan.

Súvisiace články