Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Najčastejšie dôvody, prečo ženy vo vzťahu strácajú chuť na sex
Zdielať na

Najčastejšie dôvody, prečo ženy vo vzťahu strácajú chuť na sex

Sexuálne libido žien ovplyvňuje celý rad faktorov. Aj napriek tomu, že majú vedľa seba kvalitného milenca, nie je to zárukou, že u nich k vyhasnutiu sexuálnej túžby nedôjde.

1. Neporiadok v spálni

Máte neustlanú posteľ, cez stoličku sa povaľuje veľa oblečenia a na poličkách sú nánosy prachu? Potom to môže byť ten pravý dôvod, keď niektoré ženy strácajú chuť na milovanie. "Ženy sa veľmi ľahko rozptýlia. Teda, ak si všimnú neporiadok, môže ich to natoľko rozhodiť, že sa v daný okamih na sex ako taký nedokážu sústrediť," vysvetľuje pre Womens Day psychologička Debby Herbenicová.

2. Potlačovaný hnev

Potlačovaný hnev je jednou z najčastejších príčin nízkeho libida u žien. "Ženy, ktoré sú na partnera dlhodobo vnútorne nahnevané, nemajú ani na intímnosti akúkoľvek chuť," upozorňuje psychologička.

3. Perfekcionizmus

Perfekcionizmus dáva sexuálnemu apetítu skutočne zabrať. "Perfekcionista chce vyzerať a aj cítiť sa pri každej situácii dokonale. Čo je v reálnom živote veľmi ťažko dosiahnuteľné. Takých ľudí potom úplne zamestná strach z nedokonalosti, že sa nedokážu z prítomnosti partnera ani radovať, tobôž nie s ním milovať..."

4. Ekonomická recesia

Starosti s finančnými záležitosťami dokážu zničiť sexuálny život každého. Strach o zamestnanie, neschopnosť splácať pôžičky... Nedostatok financií na bežnú spotrebu núti ženy hľadať riešenie, čo im odčerpáva všetku energiu a na fyzické intímnosti im nezostávajú sily.

5. Nevyriešená trauma

Ak sa žena doteraz nevyrovnala s nejakou traumatickou záležitosťou (smrť blízkej osoby, prírodná katastrofa a podobne), potom to môže ovplyvňovať jej sexuálne libido.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články