Oblačno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Okolie Trentina je rajom pre motorkárov
Zdielať na
Zaujímavosti

Okolie Trentina je rajom pre motorkárov

DOLOMITY / Talianske Dolomity sú rajom pre turistov, športovcov aj motorkárov. Údolia, horské priesmyky a serpentíny - to je pre vyznavačov dvoch kolies tá najlepšia pozvánka. Prichádza ich tam každoročne viac ako stotisíc, a nielen z Európy. Štatistiku tentoraz vylepšil aj štáb televízie JOJ.

Každý motorkár povie, že sú na svete miesta, ktoré si nevychutnáte lepšie ako z dvoch kolies. Mnohí si nevedia vynachváliť Rumunsko, iní Sardíniu či Korziku, ďalší cestu Trolov v Nórsku alebo Andoru.

Doslova rajom pre vyznávačov dvoch kolies je aj talianske Trentino. "Výborné sú tie hory. To je nádhera," hovorí novinár a cestovateľ Aleš Vašíček.

"Je to skoro až ľahko gýčovité," uviedol Honza Toužimský z kapely Arakain Honza Toužimský. Frontman skupiny Arakain sa dvom kolesám upísal už ako malý chlapec a má najazdených veľa kilometrov. Aj v destináciách ako Dubaj či Španielsko. "Rád si spríjemňujem cestu na koncerty. Ročne najazdím 15 až 20 tisíc kilometrov," dodal.

Talianske Dolomity ponúkajú zážitky i pohľady na nezaplatenie. Mnohí sa tam vracajú pravidelne. "Poznám sa so skupinou motorkárov zo Švédska, ktorí sem chodia pravidelne už 14 rokov. Sú to páni po päťdesiatke. Ale takéto partie tu môžete stretnúť aj z iných krajín," hovorí Fabio Gerola, manažér pre médiá Trentino Marketing.

Zdielať na

Súvisiace články