Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Klavírny virtuóz má iba 14 rokov. Pýšiť sa môže aj vlastným albumom
Zdielať na

Klavírny virtuóz má iba 14 rokov. Pýšiť sa môže aj vlastným albumom

BUDAPEŠŤ / V susednom Maďarsku vyrastá klavírny virtuóz, o ktorom zrejme ešte budeme počuť. Iba nedávno oslávil 14-te narodeniny a už sa môže pýšiť vlastným albumom. Bez problémov zahrá Chopina, Bacha aj Beethovena. Zahral si aj v New Yorku či Tokiu. Za klavírom trávi denne päť až šesť hodín a stále si nájde čas aj na futbal.

"Už v ôsmich rokoch som vyhrával súťaže. Páčilo sa mi to. Hranie som si začal užívať a utvrdil som sa v tom, že chcem byť profesionálnym klaviristom," hovorí o svojej vášni 14-ročný Misi Boros.

Už od malička mal sen hrať pre veľkým publikom, aby tak mohol ďalej posúva krásu klasickej hudby. "Cvičí 5-6 hodín denne a keď sa ho niekto spýta, ako oddychuje, hovorí, že pri hraní na klavíri. Nemyslím si, že je toho naňho veľa. Do ničoho sme ho nenútili, iba ho podporujeme v záujmovej činnosti, ktorú si sám našiel,"  povedal pyšný otec mladého virtuóza. 

Napriek zdaniu, že za klavírom trávi všetko svoj čas, nie je to tak. Sám tvrdí, že rád ide s kamarátmi von a okrem hudby má rád aj futbal. Za svoje hudobné výkony získal cenu nielen doma v Budapešti, ale aj napríklad aj v Taliansku a Francúzsku. Koncertoval už aj v New Yorku či Tokiu. V 14-tich rokoch má odohraných 150 koncertov. 

Súvisiace články