Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Harry spí denne 18 hodín. Nevedia mu pomôcť ani doktori
Zdielať na

Harry spí denne 18 hodín. Nevedia mu pomôcť ani doktori

CHESTERFIELD / Tínedžer, ktorý trpí zvláštnou chorobou sa budí po 18-hodinovom spánku. Harry Appleton z anglického mesta Chesterfield pre to nemôže chodiť ani do školy. Väčšinu času totiž trávi v posteli.

Lekári sú bezradní, netušia čo by mohlo byť príčinou stavu, ktorý z neho urobil úplne iného človeka. Jeho rodičia znepokojení, najmä preto, že sa jeho stav zhoršuje. Jeho matka hovorí, že je strašné sledovať, čím jej syn prechádza. "Keď sa to stalo prvýkrát, dokonca sme si mysleli, že zomrel," hovorí mama Jan.


"Je proste úplne bez života. Môžete sa ho dotknúť alebo presunúť ho a on jednoducho stále spí. Dokonca sme mu svietili do očí baterku, použili bolestivé reflexné techniky, ktoré ho mali prebudiť, ale stále nič," pokračuje pre DailyMail Jan. Je to ako nejaká forma kómy. Z aktívneho chlapca, ktorý hrával raz za tri dni futbal, sa stal tichý tínedžer bez života. "
Nemôže chodiť do školy a nemôže sa stretávať so svojimi priateľmi ako normálny 13-ročný," dodáva Jan. 

Rodičia chcú nájsť Harrymu niekoho, kto by ho mohol chodil poobede učiť. Z jeho okolia sa ozývajú hlasy, že by mohlo ísť o chronický únavový syndróm, alebo o Klein-Levinov syndróm charakterizovaný nekontrolovateľnými epizódami spánku.

Súvisiace články