Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Turista riskoval svoj život, aby zachránil malého medveďa
Zdielať na

Turista riskoval svoj život, aby zachránil malého medveďa

OREGON / Pohľad na medvedie mláďa je veľmi rozkošný, ale byť blízko takéhoto zvieraťa v divočine býva aj veľmi nebezpečné. Jeden turista preto riešil vážnu dilemu - či opustenému zvieraťu pomôcť alebo nie. Rozhodol sa zariskovať a zachránil tak mláďaťu život.

Turista v oregonských horách našiel medvedie mláďa, keď sa vracal z fotografického výletu. Vonku sa práve schladilo a začalo pršať. Corey Hancock sa najprv bál, že v okolí môže byť mama mláďaťa, a tak medveďa chvíľu zdiaľky pozoroval. Keď sa však medvedica neobjavila a dych zvieratka sa stále zhoršoval, rozhodol sa mu pomôcť. Naložil ho do auta a vydal sa hľadať pomoc.

"Držal som ho a začal som mať pocit, že neprežije. Zvažoval som, či ho nevrátim späť do lesa. No odrazu sa jeho dych zlepšil," povedal Corey. Jeho cesta teda smerovala na veterinárnu kliniku v najbližšom meste. "Veterinárka si všimla aký bol vychudnutý, podvyživený a dehydrovaný. Zrejme nejedol niekoľko dní," dodal záchranca. 

Na klinike sa ho snažili uzdraviť výživou a tekutinami. Keď sa na pacienta prišiel záchranca pozrieť na druhý deň, bol už v oveľa lepšej forme. Corey je šťastný, že vďaka nemu mláďa žije ďalej. "Myslím si, že každý by na mojom mieste urobil to isté," uzavrel túto príhodu Corey.

Napriek tomu ochranári varujú, že človek by sa nikdy nemal dotýkať ani sa približovať k opusteným zvieratám, kým si nie je istý, že je matka mláďaťa mŕtva. Je to veľmi nebezpečné a v takomto prípade treba volať spolok ochrancov prírody. 

Súvisiace články