Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Aj Sulík skritizoval Kiskove lety: Chcem veriť, že dolietal
Zdielať na

Aj Sulík skritizoval Kiskove lety: Chcem veriť, že dolietal

BRATISLAVA / Šéf liberálov Richard Sulík tvrdo skritizoval Andreja Kisku a jeho lety vládnym špeciálom. Podľa neho sa 400 súkromných letov obhájiť jednoducho nedá. Chce preto veriť, že prezident dolietal. Účet za prezidentove lety do Popradu, kde žije jeho manželka s dvomi malými deťmi, sa vyšplhal až na takmer milión eur.

Správu o letoch Andreja Kisku si vyžiadal Martin Nemky (Smer-SD). Pred poslancov parlamentu sa postavil vo štvrtok minister vnútra Robert Kaliňák a povedal, že prezident v rokoch 2015-2017 absolvoval 454 letov.  Z toho malo byť 319 takých, ktoré nesúviseli s výkonom ústavnej funkcie. Malo ísť o lety domov do Popradu a podľa Kaliňáka mali stáť 789-tisíc eur. "Mrzí ma, že minister vnútra opätovne klame. Mrzí ma, že práve takýto človek stojí na čele tohto ministerstva," odkázal Kiska z Jeruzalema. 

Sulík sa však domnieva, že suma, ktorú prezident prelietal, je podľa neho len zlomok toho, „čo sa ukradne počas tohto vládneho zlepenca“.

„Že kapitán Danko, bozkávajúci výložky, vyčíta Andrejovi Kiskovi papalášizmus, považujem za výsmech. A napriek všetkému tvrdím, že Andrej Kiska nemal absolvovať takmer 400 súkromných letov za takmer milión,“ uviedol šéf liberálov na sociálnej sieti Facebook.

Sulík ďalej na sociálnu sieť napísal, že považuje za hlúpe, že lietadlá musia lietať, trebárs aj naprázdno, len aby boli zalietavané. Sulík by ich teda najradšej nemal vôbec. "Považujem to za najhlúpejší argument vôbec. Ak totiž nemáme vyťažené lietadlá, tak ich nemajme vôbec," napísal Sulík s tým, že on odmietal lety vládnym špeciálom, keď bol predseda parlamentu s výnimkou dvoch letov.

"Samozrejme, byť v Poprade za 30 minút a nie za tri hodiny je veľký komfort a Andrej Kiska zrejme len rád uveril kaliňákovým klamstvám a chytil sa do pasce. Chcem veriť, že Andrej Kiska dolietal, lebo 400 súkromných letov je neobhájiteľných," napísal Sulík na záver. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy