Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Údajnému bossovi žilinského podsvetia hrozí, že opäť pôjde za mreže
Zdielať na

Údajnému bossovi žilinského podsvetia hrozí, že opäť pôjde za mreže

ŽILINA / Františkovi Salingerovi, ktorý si už odsedel trinásť rokov a momentálne je na slobode, hrozí, že sa opäť vráti za mreže. Vo štvrtok ho totiž Okresný súd v Žiline po prvýkrát odsúdil (aj keď nie právoplatne) za vraždu. Tej sa mal František Salinger podľa obžaloby dopustiť spoločne s mladším bratom a to ešte na jeseň v roku 1998.

V roku 2007 policajti pozostatky Milana Lichého pochádzajúceho z obce Moštenica (Banskobystrický kraj) vykopali v blízkosti Žiliny. To, kde je telo zakopané, mal policajtom ukázať aj František Salinger. Rozhodnutie senátu Okresného súdu v Žiline znelo: Súhrnný trest pre Františka Salingera vo výmere pätnásť rokov, s tým, že predchádzajúce rozsudky zrušil. To znamená, žeby si František Salinger mal odsedieť ešte dva roky. Mladšiemu bratovi vymeral senát 12-ročný trest. 

Rozsudok nie je právoplatný. Bratia Salingerovci sa odvolali, odvolal sa aj prokurátor Krajskej prokuratúry, a to v prípade Františka Salingera. Prokurátorovi sa nepáčil 15-ročný trest a žiadal 20 rokov. O odvolaní bude musieť rozhodnúť Krajský súd. 

Súvisiace články