Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Letiskom blúdilo zatúlané šteňa, bez milosti ho zastrelili
Zdielať na

Letiskom blúdilo zatúlané šteňa, bez milosti ho zastrelili

AUCKLAND / Veľké pobúrenie vyvolalo zastrelenie policajného psa, ktorý utiekol psovodovi a zapríčinil chaos na letisku v Aucklande. Vedenie letiska sa zviera rozhodlo nekompromisne obetovať po tom, čo sa ho pracovníci snažili viac ako tri hodiny neúspešne odchytiť, píše britský server BBC.

Desaťmesačný kríženec Borderskej kólie a nemeckého stavača bol vo výcviku na policajného psa, ktorý na letisku hľadá nepovolené látky v batožinách. "Do služby" mal podľa BBC nastúpiť o pol roka. 

V piatok ráno sa ale pes menom Grizz pri nastupovaní do auta vyľakal, utiekol svojmu psovodovi a potom voľne pobiehal po letiskovej ploche. Zamestnanci letiska sa šteňa snažili viac ako tri hodiny pomocou hračiek a sladkostí odchytiť, vždy im ale vykĺzlo. Pre incident už na štart márne čakalo 16 lietadiel. Vedenie letiska preto rozhodlo, že privolaní policajti majú psa zastreliť.

"Vyčerpali sme všetky možnosti, ako psa odchytiť. Nezostalo nám nič iné, než ho nechať zastreliť," povedal hovorca letiska.

Správa Novozélanďanov rozčúlila. Ľudia sa na sociálnych sieťach pýtajú, prečo policajti nemohli použiť narkotizačnú zbraň. "Tak oni nemajú uspávaciu pušku? Je to len aucklandské letisko... A čo? Šestnásť letov malo meškanie. A čo? Kašlem na to, či sa váš let omeškal," rozčúlila sa napríklad populárna moderátorka Hillary Barry v rannom vysielaní.

Ľudia sa hnevajú aj na psovoda, ktorému pes utiekol. Toho sa na Facebooku zastal jeho syn. "Bola to naozaj tá posledná možnosť. Otec sa preto trápi," napísal. "Čítam tu hrozné komentáre. Ľudia by mali pochopiť, aké ťažké je to preňho," poprosil o zľutovanie nad otcom, ktorý má za sebou 30-ročnú prax.

Súvisiace články