Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
OSLAVUJEME 15 ROKOV: Reportáže, ktoré sa stali legendárnymi
Zdielať na

OSLAVUJEME 15 ROKOV: Reportáže, ktoré sa stali legendárnymi

BRATISLAVA / Pätnásť rokov, to je poriadne dlhá doba. Za ten čas reportéri spravodajstva stretli zaujímavých ľudí a nazbierali veľké množstvo ešte zaujímavejších rozhovorov či príbehov. Pamätáte sa na tukabel, žabodó, či svedkov nehody, ktorí nevedeli stáť na nohách? Pripomeňte si ich.

Omietkový démon

Omiektový démon z Vyšnej Kamenice nenechal chladným nikoho. Tamojším Rómom sa ukazoval dvakrát denne, ráno a večer, a boli z neho poriadne vydesení. Démon sa podľa miestnych zjavil len vtedy, keď bol v izbe hluchonemý mladík. Sám a bez svedkov. 

​Nakoniec sa všetko vysvetlilo. Mladík omietkového démona na stenu maľoval. Vedela o tom len jeho matka. Dokázal to záznam zo skrytej kamery, ktorý do izby nainštaloval štáb TV JOJ. 

​Žabodó 

Ďalším pamätným rozhovorom bol rozhovor z východného Slovenska po požiari chatky v Košiciach. Na youtube má dnes takmer 200 000 vzhliadnutí.

S prasaťom na prechádzke

Reportérka Ruslana Kurilcová nakrútila na východe Slovenska reportáž o prasati na prechádzke. Na vôdzke ju majiteľka viedla niekoľko kilometrov do vedľajšej obce. Prišiel totiž čas jej párenia.

​Išli sme a narafali sme sa 

Legendárnym videom sa stal aj rozhovor s členom posádky auta, ktoré havarovalo na Dobšinskom kopci. "Rafali sme. Išli sme do Spišskej do bordelu a dostali sme šmyk," povedal respondent, z ktorého sa okamžite stala hviezda. Video má na youtube viac ako 1,8 milióna videní. 

​Nehoda bola uskutočnená

O tom, že alkohol je mocný pán sa presvedčila aj reportérka Katarína Kováčiková. Keď prišla na miesto nehody, našla tam dvoch svedkov, ktorí ledva stáli na nohách. "My keď sme prišli, tak tá nehoda už bola," hovorí jeden zo svedkov. "Uskutočnená," doplnil pohotovo druhý. 

Opitá matka sa zrazila s opitou dcérou

Alkohol úradoval aj v prípade matky s dcérou z Prešova, ktorý sa stal len nedávno. Obe, potužené alkoholom, sadli za volant a na kruhovom objazde sa zrazili. ​"Nevedela som, že moja dcéra urobí také harakiri," povedala matka na adresu svojej dcéry. Obidve ženy alkohol priznať nechceli. Staršia zo žien tvrdila, že pred jazdou nepila. "To už bolo cestou. Som si šupla kamrlík a išla som," dodala. 

​Tukabel 

Dalo by sa povedať, že legendou legiend je žena zo Spiša, ktorá sa rozčuľovala nad problémom s elektrinou v jednej z tamojších osád. Jej "vystúpenie v televízii sa okamžite stalo hitom internetu a dodnes sa zaužíva pojem "tukabel". Vzniklo aj niekoľko hudobných remixov. 

Súvisiace články