Polojasno
26°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Dievčatko malo na tvári obrovský nádor, v rodnej krajine jej pomôcť nedokázali
Zdielať na

Dievčatko malo na tvári obrovský nádor, v rodnej krajine jej pomôcť nedokázali

BRAZÍLIA / Malej Melysse z Brazílie sa na tvári vytvoril obrovský, až dva kilogramy vážiaci nádor. Komplikoval jej dýchanie, nehovoriac o vzhľade, ktorý mohol byť pre mnohých šokujúci, keďže nádor bol väčší ako jej hlava. V jej rodnej krajine si s ním však lekári nedokázali poradiť. Všetko zmenilo až zverejnenie jej príbehu na internete.

Príbeh malej Brazílčanky si na internete prečítali lekári z USA a rozhodli sa jej pomôcť. V priebehu mesiaca vyzbierala rodina dosť peňazí na cestu do USA, kde na nich v Louisiane čakal tím špičkových lekárov. Vyše dvojkilový nádor následne počas 10 hodinovej operácie úspešne odstránili.

Na vystuženie sánky použili chirurgovia titánovú platničku. Šťastní rodičia sú lekárom nesmierne vďační - aj za prísľub, že kým dovŕši slečna 10 rokov, podstúpi ešte niekoľko korekčných zákrokov, ktoré by mali jej tvár ešte vylepšiť. Postupom rokov jej budú rekonštruovať spodnú sánku, ktorú vyformujú pomocou jej vlastnej stehennej kosti s použitím implantátov. Momentálne totiž nemá na dolnej sánke ani zuby. Za hospitalizáciu a náročné zákroky pritom rodičia nemusia platiť. 

Súvisiace články